LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Deltagarna om festen i Robinson – som tittarna inte fick se

30 maj, 2019 
AvSarah Mansouri
Efterfesten i Robinson som tittarna inte fick se
Jannika Navjord och Klas Beyer befann sig på Fijiöarna i 10 veckor under hösten för att tävla i Robinson på TV4. I podcasten Vad har Hänt? berättar de om festen efter finalen som tittarna inte fick se.
Annons
Jannika om kvällens drama på Utposten i Robinson: ”Vi var för hårda för produktionen”Brand logo
Jannika om kvällens drama på Utposten i Robinson: ”Vi var för hårda för produktionen”

Nyligen sändes finalen av Robinson på TV4, och precis som de flesta tittare väntade sig, och hoppades på, så vann Klas Beyer, 30, slutligen över Fia Grönborg, 23, Emilio Strukelj, 28, och Bonnie Barria (f.d. Almerstedt), 45.

Men istället för att som tidigare utse vinnaren genom ett öråd, började det hela med att Bonnie röstades ut i örådet.

Därefter fick Klas, Emilio och Fia istället tävla mot varandra. Först i en balanstävling där Emilio åkte ut, och sedan fick Klas och Fia tävla mot varandra i en hinderbana – en tävling Klas vann utan några större bekymmer.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Tittarna får se hur de sprutar champagne efter vinsten men det som hände efter det syntes inte på tv.

När Klas gästar podcasten Vad har Hänt? tillsammans med Robinson-kollegan Jannika Navjord, 43, berättar de att hela gänget efter finalen fick åka till en annan ö i Fiji där de befann sig i ett par dagar, innan de drog in till fastlandet och där blev det fest.

Annons

Flera veckors svält i kombination med värme och att plötsligt få massor mat och alkohol satte sina spår.

– Jag vet någon som blev jättefull, säger Jannika och hintar Klas som försvarar sig:

– De andra hade ju värmt upp i några dagar och var lite varma i kläderna, men jag kom ju direkt från svält-mode.

Den sista måltiden

Men främst var det en fest där de hungriga deltagarna äntligen fick äta precis så mycket de ville.

– Det var matfest. Det var som den sista måltiden. Alla bara satt och var odrägliga, berättar Klas Beyer och Jannika fyller i:

– De var ju i chock de som vi åt hos. De undrade vad vi var för människor som beställde in typ fem utav allt och bara satt och åt med fingrarna och delade sinsemellan. De trodde vi var galna.

Det fanns ingen hejd på hur mycket alla deltagarna åt under festen, det blev en lång nota som de var glada över att inte betala själva.

– Alla åt och åt och åt och spydde, åt och spydde. Du är ju inte van att äta de här mängderna och man förstår ju så här, intellektuellt, att okej jag kan inte äta 10 kilo mat, det funkar inte. Men så äter man och bara åh, shit jag mår skitdåligt, ja men jag äter lite till, säger Klas.

Annons

Jannika förklarar det som att det faktiskt varit mycket svårare att börja äta normalt igen, än vad det var att inte få i sig mat under inspelningarna av Robinson.

– Så länge det fanns framför en så fortsatte man att äta, det gick inte att sluta. Det var mycket svårare tycker jag att börja äta igen än vad det var att inte äta under tiden där, jag tycker fortfarande att det är lite krångligt att veta när jag ska sluta att äta för allt är så jäkla gott, säger Jannika och skrattar.

Lyssna på hela intervjun med Jannika Navjord och Klas Beyer i avsnittet ”De överlevde på en öde ö”. Du hittar podcasten här.

FOTO: TV4

Annons