Deltagarnas kritik mot TV3 efter inspelningen – avslöjar hemliga spelet i kulisserna

Efter premiär-programmet av "Are You The One" reagerar deltagarna.

Den nya dokusåpan “Are You The One” har rullats ut på TV3 i dagarna. Programmet handlar om att hjälpa deltagarna att hitta kärleken. 10 tjejer och 10 killar blir instängda i ett hus i Thailand där deras “perfect match” befinner sig. Den som lyckas hitta sin kärlek vinner en summa pengar i slutet av programmet.

Serien har lanserats som något annat än en kopia av långköraren “Paradise Hotel”, där deltagarna ska bilda par för att klara sig länge i tävlingen och vinna pengar. I pressutskicken har “Are You The One” kallats “TV3’s stora kärleksexperiment”. Martin Björk, som är programledare, förklarar hur det skiljer sig från de tidigare skandalsåporna som “Ex On The Beach” och “Paradise Hotel”.

SE OCKSÅ: Jonna & Johanna grillar Martin Björk – intimt med Björken

– Det finns mycket likheter, men just att det är en perfect match i huset gör skillnaden. Det är inte fest och “ni vet vad” som är drivet i huset, utan det finns andra inslag här också, förklarar Martin för Hänt.se.

Jonna & Johanna grillar Martin Björk – i INTIMIT med JONNA & JOHANNA
Slå på ljud

Men deltagarna håller inte med. Mariel Estrella, 23 år, från Härnösand, blev förvånad efter att hon sett första avsnittet.

– Jag trodde de skulle ha mer presentation i början. Ja, jag vet inte. Jag kan inte säga att jag är missnöjd, men det är en fel bild av vad som hände första tiden, berättar hon för Hänt.se.

I premiär-avsnittet får tittarna se när deltagarna flyttar in i huset och festar rejält. Enligt Mariel såg verkligheten ut på ett helt annat sätt.

– Jag festade inte första kvällen till exempel och det var flera tjejer som gick och la sig, men man får inte se vad som hände, säger hon.

Enligt henne är även flera av “scenerna” i första avsnittet riggade av produktionen, trots att programmet ska vara ett realityprogram.

– I Paradise Hotel sitter det kameror uppe. Vi hade filmteam med oss som sa ”du ska göra det här”. Många av scenerna i början, de är väldigt riggade. Det hände på riktigt, men det är riggat, förklarar hon.

Mariel menar att hon är rädd för att programmet ska stämplas som en skandalsåpa när tittarna inte får se vad som verkligen hände.

– Vi gjorde så mycket roliga saker första dagen och varför tog de inte med det? Många känner nog lite.. ”fan”, säger hon till Hänt.se.

Men programledaren Martin Björk, 46, menar att man behöver ta tålamod som tittare.

–  Jag tror inte man ska ha så bråttom att döma programmet för att det var så festligt inledningsvis. Det tar lite tid att komma in i ett sånt här program och jag är övertygad om att de som är intresserade av kärleken som detta programmet handlar kommer få sin beskärda del. Men sen är detta ett gäng härliga människor som gillar att festa lite så det kommer man också få ta del av.

Blir du orolig att tittarna ska få fördomar att det är en skandalsåpa eftersom det är mycket fest i första programmet?

– Jag kan inte uttala mig om klippningen, jag tyckte första programmet var fantastiskt bra och det hoppas jag att svenska folket tycker också.

LÄS OCKSÅ: Martin Björk avslöjar sanningen: Därför tog det slut med Lena Ph

LÄS OCKSÅ: Efter Hänts avslöjande – nu bekräftar Martin Björk hemliga flickvännen: ”Love you”

FOTO: Mtg Sverige, Ibl

FRÅN FÖRSTASIDAN