LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma LehtosaloEurovision Song Contest
Festis marknadsföring banner

Deltagarnas chock efter plötsliga ändringen i Idol 2019

12 sep, 2019 
Lina Arvidsson
Chockbeskedet i Idol för de fyra sista deltagarna.
Ikväll får deltagarna besked om vilka som gått vidare till Topp 20 i Idol i TV4.
Men så blir det inte för alla – fyra deltagare får ett minst sagt överraskande besked.
– Vi kan faktiskt inte komma överens, säger Nikki Amini i Idol.
Annons
Allt om IdolBrand logo
Allt om Idol

I Idol i TV4 ikväll avslöjas vilka av de hoppfulla artisterna som gått vidare till Topp 20 och kvalveckan. Det har varit långa och påfrestande dagar för deltagarna under uttagningsprocessen och nerverna är på helspänn inför juryns besked.

Juryn, bestående av Nikki Amini, 34, Anders Bagge, 51, Kishti Tomita, 55, och Alexander Kronlund, 47, har det svåra jobbet att fatta beslut om vilka som ska få chansen att sjunga från en stor scen inför publik – och juryns jobb är inte alltid så enkelt ska det visa sig.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Redan i gårdagens avsnitt överraskade juryn genom att meddela 17-åriga Tusse Chizas att han gått direkt till topp 20 – före alla andra.

– Visst är det så att Tusse behöver inte vänta på något besked? sa Nikki Amini efter Tusses solosång.

– Nej, du är klar! Topp 20, Tusse – helt färdig! utbrast Anders Bagge.

Men ikväll får alltså övriga deltagare sitt besked om de ska gå vidare till kvalveckan eller om de måste lämna Idol och åka hem. Det blir starka känslor när deltagarna får sitt besked och många tårar faller – både av glädje och av besvikelse.

Annons

Ska få tävla mot varandra

Men när kvällens Idol-avsnitt går mot sitt slut är det fyra personer som fortfarande inte fått sitt besked. Claudia Renfro, 19, är en av dem som får vänta.

– Man vill ju inget hellre än att gå vidare. Och det känns som att man är så nära nu så det skulle kännas väldigt tråkigt över att behöva åka hem, säger hon i programmet.

Till slut blir Claudia kallad in till Idol-juryn tillsammans med kamraterna Ellie Lilja, Madeleine Simbila och Gustav Zetterlund. Ingen av dem vet vad som väntar och Claudia spekulerar i om de ska få sjunga en gång till för juryn.

Så blir det inte. Istället får de fyra sista deltagarna ett besked som de inte väntat sig.

– Ni har alla fyra kvalitéer som vi tycker väldigt mycket om, men det finns också svagheter som lyser lite för starkt. Och det finns en plats kvar. Och vi kan faktiskt inte komma överens, säger Nikki Amini i Idol.

Hon fortsätter:

– Vem som får den platsen har vi bestämt att de som framöver kommer ta över makten från oss ska få bestämma. Tittarna.

Med ett “lycka till” och “vi ses på kvalveckan” skickar juryn sedan iväg de omtumlade deltagarna.

Idol-avsnittet sänds torsdag 12 september klockan 20.00 på TV4 och på TV4 Play.

FOTO: TV4

Annons