LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Deltagarna avslöjar: Det fick vi för att vara med i Robinson

30 maj, 2019 
AvSarah Mansouri
Så mycket fick deeltagarna för sin medverkan i Robinson 2019
Jannika Navjord och Klas Beyer befann sig på Fijiöarna i 10 veckor under hösten för att tävla i Robinson på TV4. I podcasten Vad har Hänt? avslöjar de hur mycket betalt de och de andra deltagarna fick för att vara med i programmet.
Annons
Jannika om kvällens drama på Utposten i Robinson: ”Vi var för hårda för produktionen”Brand logo
Jannika om kvällens drama på Utposten i Robinson: ”Vi var för hårda för produktionen”

Under våren har tittarna kunnat följa Robinson på TV4. Programmet där flera äventyrslystna svenskar tävlar om vem som kan klara sig längst på en öde ö, där ska de hålla sams med varandra samtidigt som de tvingas lämna tävlingen en efter en varje vecka.

I helgen stod det klart att det var Klas Beyer, 30, från Umeå som blev årets vinnare och därmed 500 000 kronor rikare. Men det var redan i höstas som finalen avgjordes.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Inspelningarna ägde alltså rum under 10 veckor i höstas på Fijiöarna. När Klas och Jannika Navjord, 43, gästar podcasten Vad har Hänt? berättar de om upplevelsen av att ha varit med i Robinson och avslöjar saker som hände bakom kulisserna vilket tittarna aldrig fick se.

För att kunna vara med i programmet var de tvungna att ta ledigt från jobb i Sverige och i podcasten berättar de om den ekonomiska kompensation de fick från programmet.

Det var en summa som fick både Klas och Jannika att känna att de var tvungna att vinna hela Robinson och därmed pengarna.

Annons

– Det var så jag tänkte, att jag måste vinna det här, för att få det att gå ihop, skojar Klas.

Vissa fick mer

Jannika erkänner att det inte var enkelt med den kompensation hon fick – och att hon var nära på att tacka nej på grund av den.

–  Nej, det var inte lätt.  Jag var nära på att säga nej, för först hette det: ni får kompensation för förlorat arbete, men sedan var det 8 000 kronor och jag tänkte att det täcker ingenting, säger Jannika och Klas fyller i:

– Och det var före skatt.

Men alla får 8 000 kronor var?

– Ja, eller vissa är lite viktigare då, skojar Jannika och fortsätter:

– Vissa fick ju lite mer pengar från första början, de hade andra typer av kontrakt. Vissa har ju inte sökt utan har blivit headhuntade till programmet.

Hon avslöjar att det fanns två stycken deltagare som var hemlighetsfulla, men tydligt hintade om att de fick mer betalt.

– Så det har varit två stycken VIP-are där så vitt jag vet, sedan kanske det finns några fler, säger Jannika Navjord.

Lyssna på hela intervjun med Robinsons Jannika Navjord och Klas Beyer i avsnittet ”De överlevde på en öde ö”. Du hittar podcasten här.

FOTO: TV4

Annons