TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Deltagaren utslagen i ”Sveriges mästerkock” efter skadan: ”Behövde läkarvård”

24 jan, 2018 
AvHanna Nilsson
Förra veckan bjöd ”Sveriges Mästerkock” på spänning. Även denna vecka får tittarna sitta på helspänn inför de dramatiska tävlingarna – för att inte tala om elimineringen. I kvällens avsnitt är det deltagaren Ebba De Flon som råkar riktigt illa ut och som även tvingas lämna tävlingen.
Annons

Nu är de endast tolv amatörkockar kvar i  Sveriges mästerkock 2018. Alla tävlar de om att göra upp om titeln och kamma hem 250.000 kronor. I kvällens program blir deras första uppgift en lagstafett som innebär matlagning med kyckling. Men det finns en hake som gör uppgiften betydligt svårare. I detta moment händer också det som inte får hända – deltagaren Ebba De Flon, 25, från Göteborg råkar i alla hast skada sig. Det är tummen som tar stryk när potatisen ska fixas.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har slösat 10 minuter på både potatis och tumme, säger Ebba uppgivet i inslaget.

När Hänt når TV4 berättar de att allting trots omständigheterna slutade lyckligt:

– Vi behövde aldrig avbryta inspelningarna och Ebba klarade sig fint, säger pressavdelningen.

Ebba själv håller med, men berättar ändå hur allt egentligen gick till när hon skulle hyvla mandelpotatis och jordärtskockor på mandolin.

– Potatisen var liten och ojämn och jag fick inget grepp med munstycket och förstod ganska snabbt att det aldrig skulle gå. Jag beslutade mig för att hålla potatisen med handen istället och att inte hyvla mer än halva, just för att jag inte skulle skära mig. Mandoliner är sylvassa och skulle jag skära mig så visste jag att tiden skulle gå åt till plåstrande istället för matlagning. Det fick bara inte hända!

Annons

Till en början uppfattade hon själv inte skadan som speciellt allvarlig, men när det började blöda kraftigt insåg hon att det inte var bra.

– Jag kände faktiskt ingenting där och då, jag hade sådant adrenalinrus och var så fokuserad på själva tävlingen. Men när blodet spred sig över skärbrädan och på potatisen, då förstod jag att jag skurit mig rätt illa och behövde läkarvård, säger Ebba till Hänt.

Ebba fick sedan fortsätta tävlingen med en handske på den skadade handen.

– När vi kom in till skafferiet efter de första tio minuterna var hela handsken täckt av blod, vilket såg lite obehagligt ut. Jag hade inte sett hur djupt jag skurit mig och blev förvånad över hur mycket det blödde. När jag tittade på det efter tävlingen visade det sig att det inte var så djupt och att det räckte med att tejpa ihop det.

Men det var inte bara skadan som drabbade Ebba. Hon var även den av deltagarna som tvingades lämna tävlingen efter sin egna tillagade maträtt i elimineringen – en eliminering där hon tävlade mot slutkonkurrenterna Dante Zia, 24, och Erika Jureskog, 36. Efteråt var hon mycket besviken, framförallt på sig själv:

– Jag är jätteledsen. Det är klart att det är bittert att jag inte själv kan prestera bättre i den här situationen, säger hon i programmet och fortsätter:

– Det är klart att jag ska fortsätta att laga mat men det kanske blir ett litet avbrott med hämtpizza på menyn framöver, avslutar hon.

Foto: TV4

Annons