LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Delar Sverige i två läger – älskar eller hatar du honom?

04 jan, 2017 
Hänt
I mer än 50 år har Hänt bevakat den svenska kändisvärlden. Nu presenterar vi stolt Sveriges viktigaste lista över årets hetaste kändisar. Här är stjärnorna det kommer snackas mest om 2017. Idag presenteras plats 50 till 21.
Annons

50. Mikael Persbrandt, 53, skådis

Han må vara butter, tvär och något bipolär, men Persbrandt är stekhet som råbarkad viking i nya “King Arthur”-filmen som har premiär i år.

49. Tove Lo, 29, artist

Kom, sågs och segrade. Nu spås stjärnan lysa klart över hela 2017 klarblå himmel.

48. Tim “Avicii” Bergling, 27, house-stjärna

På avskedskonserten i Malmö i somras var till och med prins Carl-Philip och Sofia på plats. Trots att han lagt av att turnera kommer inte världsstjärnan sluta göra musik och det ryktas om ett nytt album redan i höst. 

47. Hasse Andersson, 68, artist

För några år sedan gjorde “Kvinnaböske” comeback i Mellon. Och vem har inte nynnat på “Guld och gröna skogar”? I år är han programledare för hela kalaset.

46. Ernst Kirschsteiger, 59, programledare

Mysgubben delar Sverige i två läger: de som älskar honom och de som inte klarar av honom. Oavsett det firar vi jul och andra högtider med Ernst tills han inte längre finns på denna planet.

41-45

45. Kristina “Keyyo” Petrushina, 19, Youtuber

För er som missat så är Youtubers härliga människor som bjuder på sig själva i rörlig bild. Queen of Youtube just nu är Keyyo. Här har ni en tjej som både kan underhålla och är klok. 

Annons

44. Ebba Busch Thor, 29, politiker

Sedan 2014 partiledare för Kristdemokraterna. Ebba fräschar upp i leden och är första kd:are någonsin att gå Pride-paraden.

43. Veronica Maggio, 35, sångerska

Levererar det ena hitalbumet efter det andra och berör med sina texter.  Ingenting kan stoppa den här kvinnan!

42. William Spetz, 20, programledare & entertanier

Ledde han Melodifestivalen 2016 och 2017 blir han julvärd. I alla fall om vi har något att säga till om. Just nu aktuell med egna uppsättningen “Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme? “. Lille William klättrar under året.

41. Pernilla Wahlgren, 49, sångerska

INGEN har missat familjen Wahlgren, men om ni missat “Wahlgens värld” bör ni gå in och titta. Pernilla är på väg tillbaka och gör succé i både musikal-, tv- och podd-världen.

40. Christopher O’Neill, 42, ingift i kungafamiljen

Den kedjerökande killen som ingen ansåg var god nog för prinsessan Madeleine, 34, har levererat skandal på skandal och skiter i vad folk tycker samtidigt som han sägs vara gentleman ut i fingerspetsarna privat. Sånt piggar upp.

Annons

39. Seinabo Sey, 26, sångerska

Rösten som berör så många levererar och var på världsturné i fjol. Seinabo spelar i en helt egen liga och vi väntar oss storverk av henne 2017.

38. Lisa Ekdahl, 45, sångerska

1994 slog hon igenom med “Vem vet”. 22 år senare efter succén i 2016 års “Så mycket bättre” har hon släppt sin första EP på svenska på tio år. Lisa är het igen. I februari påbörjar hon sin Sverigeturné.

37. Olof “Olofsmeister” Kajbjer, 24, E-sportare

Ni tänker, CS är så 2005. Men den här killen har tagit det till en ny nivå. Han är med i vad som anses vara det bästa CS:GO laget i historien och inte nog med det, han har även lyckats vinna VM. 

36. Miriam Bryant, 25, sångerska

Tjejen som hänger med både Håkan Hellström och Little Jinder är nominerad till Guldmicken 2017 och årets låt både i P3-Guld och på Grammisgalan. Efter “Så mycket bättre” har det bara gått bättre och nu går det ännu bättre.

31-35

35. Liam ”Liamoo” Cacatian, 19, artist

Vann ”Idol 2016” samt tonårsflickornas och stora delar av svenska folkets hjärtan. Med mål att bli ”världsstjärna” är det upp till bevis 2017.

Annons

34. Håkan Hellström, 42, artist

Älskad som alltid. Har ett nysläppt album och biljetterna till sommarens efterlängtade turné är redan utsålda. Fansen kan inte få nog av göteborgaren. Vi känner ingen sorg för dig, Håkan.

33. Josephine Bornebusch, 35, skådespelerska

“Solsidan” må vara över som tv-serie men Josephine får reprisera sin karaktär i en kommande långfilm. Premiär 2017. 

32. Henrik Stenson, 40, golfare

Vann British Open 2016 med 20 under par och slog inte bara Tiger Woods, 41, rekord, utan hela banans. 2017 kan bli ännu bättre. 

31 Rolf Lassgård, 61, skådespelare

Chansen till en Oscar för “En man som heter Ove” är stor med alla hyllningar filmen med Rolf i huvudrollen fått världen över.

30. Anders Ygeman, 46, politiker

Inrikesminister sedan 2014 och efter att ha blivit ordförande för Socialdemokraterna Stockholm lär vi inte se mindre av Anders. Näste partiledare? En framtida statsminister?

Annons

29 Mikael Nyqvist, 56, skådespelare

Karriären har gått som på räls i 20 år och inget lär förändras. Har flera Hollywood-filmer med premiär 2017 och är redan uppbokad för flera stora filmprojekt som  påbörjas 2018.

28.  Wiktoria Johansson, 20, artist

2016 slog hon igenom stort då hon tävlade i Melodifestivalen med låten “Save Me”. Men Wiktoria är inte nöjd. I år är hon med igen och hoppas på Wiktory. 

27. Johan ”Shellback” Schuster, 31, musikproducent

För dunderhitten ”Can’t Stop The Feeling” med Justin Timberlake, 35, har Shellback knipit en Golden Globe-nominering. Med en sån låt på resumén lär stjärnorna knacka på svenskens dörr då de letar musikproducent. 

26. Björn Gustafsson, 30, komiker och skådespelare

Älskad i Sverige styrde Björn kosan över Atlanten. Efter en mindre roll i hitkomedin “Spy” är han nu rågblond långhårig alien i nya ”People on Earth”. Björn har börjat få fler än bara svenskar att älska honom. 

21-25

25. Elliphant, 31, artist

Den kaxiga artisten som inte skäms för att hon röker gräs hyllas överallt. Har låtar på soundtracken till Hollywoodfilmen ”Neighbours 2” och kultserien ”Grey’s Anatomy” och är större internationellt än hemmavid.

Annons

24. Olle Jönsson, 61, dansbandskung

Privat har det varit allt annat än guld och gröna skogar för Lasse Stefanz-stjärnan, men när Olle intar scenen blir publiken vild. Här ser vi en stjärna som inte dalar förrän han dör. 

23. Little Jinder, 28, artist

Hennes frispråkighet har gjort henne till en feministisk symbol. Visst har hon fått en del hatare men det har Zara Larsson, 19, också. Något annat tjejerna har gemensamt: båda är grammis-nominerade 2017. 

22. Alexander Skarsgård, 40, skådespelare

Gjorde megasuccé som Tarzan 2016 men 2017 ser ut att bli ett mellanår för Alexander. Därav den något lägre placeringen. Förutom huvudrollen mot Keira Knightley, 31, i “The Aftermath” ser vi Alexander i tv-serien “Little Big Lies”.

21. Peg Parnevik, 21, sångerska & kändisbarn

I fjol debuterade hon som artist med hiten “Ain’t No Saint” och fick en egen serie på Viafree. Myser med Kristin Kaspersens, 47, son. Nästa hit är här innan du hinner blinka.

Av: Ola Brisling, Lotta Gray, Anja Nilsson, Linnéa Gejier, Jonna Friberg Wennerberg, Lina Arvidsson

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons