De var bäst (och sämst) klädda på Guldbaggegalan 2015

De var bäst (och sämst) klädda på Guldbaggegalan 2015

Flipp eller flopp? Hiss eller diss? Hänt har sammanfattat Guldbaggegalans bäst och sämst klädda.

När Guldbaggegalan hölls för 50:e året i rad prisades Sveriges bästa filmmakare och skådisar. Galaklädseln ingick inte i vinnarmotiveringarna, men man kan lugnt säga att vissa lyckades bättre än andra.  Låt oss presentera de som strålade starkast på röda mattan och de som inte nådde ända fram.

Molly Nutley

Foto: IBL

Foto: IBL

Kändisdottern och skådespelaren Molly Nutley, 19, såg ut att ha inspirerats av Hollywood. Den här tudelade outfiten är något som skulle kunna ha burits av Kim Kardashian som ju älskar att klä sig i magkorta, tajta toppar kombinerat med höga midjor i slinkiga material.

Happy Jankell

Foto: IBL

Foto: IBL

Grönt är skönt och 21-åriga Happy Jankell var verkligen supervacker i den skira och ganska enkla stassen och halsbandet i samma ton. Färgen framhävde hennes röda lockar utmärkt och den docksöta sminkningen var pricken över i:et.

Alexandra Charles

Foto: All Over Press

Foto: All Over Press

På 70-talet var Alexandra Charles, 68, nattklubbsdrottning i huvudstaden och takterna sitter fortfarande i. På baggegalan strålade hon i guld och klassiska pärlsmycken, men hon hade gärna kunnat skippa sidenbandet i midjan.

Katarina Sandström

Foto: All Over Press

Foto: All Over Press

Wow säger vi bara. Det bildsköna nyhetsankaret Katarina Sandström, 40, glittrade i kapp med paljetterna och såg ut som en glammig sjöjungfru.

Cecilia Forss

Foto: IBL

Foto: IBL

Den här donnan verkar inte kunna misslyckas modemässigt och Cecilia Forss, 29, tidlösa stil passar lika bra på röda mattan idag som för tio, tjugo, trettio och fyrtio år sedan. Ett plus för klänningens vackra snitt och den enkla, men ack så fräscha mejken.

Frida Hallgren

IBL

IBL

Med sina många volanger, spets och tyll ville Frida Hallgren, 40, göra galans röda matta lite glammigare och visst lyckades hon, även om det fanns lite mer kvar att önska av klänningen.

Malin Buska

Foto: IBL

Foto: IBL

Antingen hatar man Malin Buskas, 30, asymmetriska outfit eller så älskar man den. Vi har inte riktigt bestämt oss, men vi tror att det lutar åt det senare. För visst är det en spännande kreation?

Och här är några som inte lyckades lika bra…

Suzanne Reuter

Foto: Stella Pictures

Foto: Stella Pictures

Suzanne Reuter, 62, hade ena foten på flipp och den andra på flopp. Nertill var skådespelaren stiligt klädd i en blomprydd långklänning, men resten var täckt av en stickad tröja. Vad hände? Gick klänningen sönder minuterna innan galan och Suzanne – i all hast – var tvungen att dra på sig vardagströjan från i torsdags? Hann skräddaren inte sy klart stassen? Hade Suzanne råkat spilla ner sig? Frågorna är många.

Lena Endre

Foto: IBL

Foto: IBL

Lena Endre, 59, får plus för att hon vågade bryta den svarta trenden, men vi var inte helt förtjusta i färg- och mönstermixen. Inte heller i sandalerna med platå i skumgummi.

Vera Vitali

Foto: IBL

Foto: IBL

Tanken med den hellånga, blanka kjolen var kanske god, men resultatet höll inte ända hem. Tyget är alldeles för tjockt för att falla snyggt och blev mest bara en stor, svart, halvklockad klump. Även skjortan var i det tråkigaste laget.

Kan du inte heller få nog av Guldbaggegalan? Här är alla bilderna från Sveriges egen Oscarsgala

FRÅN FÖRSTASIDAN