Personerna bakom maskerna i Subwoolfer – allt om Norges bidrag i Eurovision

SUBWOOLFER

Norges bidrag till Eurovision song contest 2022 är duon Subwoolfer. Men vilka är det egentligen som gömmer sig under de gula varg-maskerna? Här är svaret!
0:35

Efter reklamen: Hör Cornelia Jakobs starka känslor direkt efter vinsten av Melodifestivalen 2022

(0:35)

Slå på ljud

Den stora finalen i Eurovision song contest närmar sig med stormsteg och på lördag den 14 maj är det äntligen dags!

Efter en otroligt spännande Melodifestival stod det klart att det blir Cornelia Jakobs, 30, som får representera Sverige. Cornelia tävlar i deltävling nummer två och oddsen för att hon tar sig till finalen är bra.

I vårt grannland Norge är det också stort intresse kring deras melodifestival och Eurovision. De som får representera Norge är inga mindre än duon Subwoolfer.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför har Subwoolfer masker på sig

Det har varit stort hemlighetsmakeri kring vilka det egentligen är som gömmer sig under maskerna och på det spåret kommer det fortsätta. Subwoolfer planerar nämligen att behålla sina gula masker på och fortsätta låtsas att de kommer från yttre rymden.

Är The Fox-Ylvis med i norska Subwoolfer?

Det har varit många som trott att det var artisten Ylvis som gömde sig under en av maskerna. Ylvis blev känd för låten What does the fox say, som trendade över hela världen för några år sedan.

Men tyvärr är det inte fallet. Nu har personerna under maskerna avslöjats av norsk press.

Här är alla gästerna i Arvingarnas sommar på TV4

Här är personerna som gömmer sig under maskerna

Det hela avslöjades under repetitionerna. Norska VG:s reporterteam gjorde en gedigen spaning som gav oss svaret. VG befann sig nämligen utanför arenan där Subwoolfers kom i sina bilar och tack vare bilregistret kunde VG avslöja personerna.

Personerna under maskerna är en tidigare pojkbandssångare och en som kommit tvåa i Idol.

Pojkbandsstjärnan är britten Ben Adams. Han har varit med i det engelsknorska pojkbandet A1 som även vunnit en grammy på Brit awards. A1 har även ställt upp i norska Melodifestivalen. De hade en stor hit med en cover på A-ha:s Take on me.

Ben Adams bor i Norge sedan flera år tillbaka och har även ställt upp i norska Let's dance.

Den andra artisten under vargmaskerna är Gaute Ormåsen. Han kom tvåa i norska Idol 2003, och har två gånger tidigare tävlat i MGP, den norska uttagningen till Eurovision. Han har också haft en roll i den norska tv-showen Hotel Caesar och även han har tävlat i norska Let’s dance.

Se kaoset bakom kulisserna när vinstbuketten nockar Hänts reporter: ”Förlåt”

Se klippet här!

FOTO: Luca Bruno, Terje Bendiksby

SENASTE NYTT!