TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

De blev kära i sin motspelare – så gick det sen...

27 feb, 2019 
Hänt
Kärlek på jobbet är vanligt, och många skådisar har blivit kära i sin motspelare. Det har dock funnits ett problem: De var redan upptagna.
✔︎ Lämnade sin gravida flickvän: ”Jag vill inte ha dig längre, ingen vill”
✔︎ Blev påkommen av paparazzi på lyxyacht
✔︎ Gifte sig bara nio dagar efter skilsmässan
Annons

I Hollywood kan det mesta hända och bland intrigerna är otrohet en av de värsta. Genom åren har bland annat Brad Pitt, Elizabeth Taylor och Richard Burton varit några som hoppat över skaklarna och fallit för frestelsen att bli kära i sina motspelare.

Brad Pitt växte upp i Oklahoma till föräldrarna Jane Etta och William Alvin och med syskonen Doug och Julie. Familjen tillhörde den konservativa kyrkan och Pitt gick på Kickapoo High School och tränade där golf, tennis och simning. Han var även aktiv i flera föreningar, debatter och musikaler och uppträdde i många teaterföreställningar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Senare flyttade Brad till Los Angeles och uppmärksammades för sin roll som en liftande cowboy som förför Geena Davis, idag 62, i filmen Thelma & Louise. Han sågs även i Där floden flyter fram och i En vampyrs bekännelse.

Brad Pitt och Jennifer Aniston tillkännagav sin kärlek när de för första gången kom tillsammans på Emmy Awards 1999 och Vänner-skådespelerskan gifte sig med Brad i juli 2000 och de blev Hollywoods stora it-par.

Annons

Föll för Angelina under inspelning

Men under den perfekta fasaden fanns en annan sanning. Jennifer har senare kallat deras relation för de ”sämsta åren” i hennes liv.

– Jag hade nog inte ett enda bekymmer när jag var 25. Allt det började efter 30. Min jobbiga tid, har hon sagt.

Det barnlösa äktenskapet höll i sju år och tog slut med dunder och brak då Brad träffade kollegan Angelina Jolie, under inspelningen av filmen Mr. & Mrs. Smith 2005.

– Jag visste inte så mycket om Brads privatliv, men det var tydligt att han var tillsammans med någon han älskade och respekterade. Vi båda levde våra respektive liv, ganska innehållsrika. Jag tror vi var de sista på jorden som letade efter ett förhållande. Jag gjorde i alla fall inte det. Jag var ganska nöjd med att vara en singelmamma men under några månader tänkte jag: ”Jag kan knappt vänta på att få gå till jobbet igen”. Vi fann så mycket glädje i allt vi gjorde, har Angelina berättat om förälskelsen i Vouge.

Annons

Relationen varade i 11 år, och de var gifta i två. 2016 blev separationen ett faktum, men trots att över 1,5 år har passerat har paret ännu inte kommit överens om hur de ska dela upp sina tillgångar och vårdnaden om de sex barnen, och därför har de inte officiellt skilt sig ännu.

Lämnade sin gravida flickvän

Det är nu 15 år sedan skådisen Billy Crudup, lämnade den då höggravida Mary-Louise Parker för kollegan Claire Danes. Mary-Louise och Billy hade varit tillsammans i åtta år och hon har inte sagt ett ord om uppbrottet förrän i sina memoarer Dear Mr. You, som kom ut för tre år sedan, där hon skriver till en taxichaufför som man förstår egentligen är Billy.

– Jag vill inte ha dig längre, ingen vill. Du ser ju, jag är gravid och ensam och det gör ont att bara andas, skriver hon.

Claire dejtade Billy i två år och de träffades i filmen Stage beauty och menar att hon bara var ung och dum och inte förstod allvaret i det hela, att han faktiskt lämnade sin gravida kvinna.

Annons

– Jag var bara kär, och jag behövde bara utforska det och jag var 24 år och förstod inte konsekvenserna, säger hon i Us Magazine.

Mary-Louise Parker har sedan dess ensam uppfostrat sonen William, 15.

Blev påkomna av paparazzi

En av filmvärldens mest omskrivna par är framlidna Richard Burton och Elizabeth ”Liz” Taylor. Elizabeth föddes i Los Angeles och var en sedesam flickscout från början som egentligen ville bli gymnastiklärare, men redan som 16-åring blev hon signad för det stora filmbolaget MGM. Paret möttes 1962 i samband med inspelningen av filmen Cleopatra. De nyförälskade blev påkomna av paparazzi-fotografer när de fotades ihop på en lyxyacht. Till slut var Richard tvungen att krypa till korset och lämna sin dåvarande fru och Elizabeth sin fjärde make, sångaren Eddie Fisher.

Nyheten skapade enorma rubriker som till och med konkurrerade med nyheten om att astronauten John Glenn blivit den förste amerikanen som flugit i omloppsbana runt jorden. Elisabeth gifte sig med Richard bara nio dagar efter att hennes skilsmässa från Eddie Fischer var ett faktum.

Annons

Äktenskapet mellan Elizabeth och Richard höll i tio år, men paret återförenades och efter ett års uppehåll gifte se sig på nytt 1975. Lyckan blev däremot kortvarig och året därpå var skilsmässan ett faktum igen.

Deras relation bestod av lika delar lyxyachter, pälsar, stora diamanter och glamourösa fester med världens elit, som stormiga gräl, svek och missbruk. Deras passionerade kärlek var en del av parets mediabild men under åren kom de att göra hela tolv filmer tillsammans, bland annat Het strand, Vem är rädd för Virginia Woolf?, Så tuktas en argbigga och Den onda ön. De adopterade även dottern Maria, från Tyskland. En adoption som Elizabeth egentligen hade påbörjat med exmaken Eddie Fisher.

Kunde inte glömma varandra

1991 gifte sig Elizabeth med sin sjunde och sista man, Larry Fortensky, men de skilde sig fem år senare.

Anledningen sägs ha varit att Elizabeth haft svårt att glömma Richard Burton. Hon pratade ofta om honom och lär ha fått ett kärleksbrev av honom kort innan han dog 1984 i hjärnblödning. Brevet förvarade hon i sitt nattduksbord och i brevet ska Richard ha beskrivit att hemma för honom var den plats Elizabeth befann sig på.

Annons

Han ska även ha skrivit om att han ville lämna sin fjärde och sista fru Sally Hay och “komma hem” till Elizabeth.

– I mitt hjärta kommer jag alltid tro att vi skulle ha gift oss en tredje och sista gång, har Elizabeth sagt enligt Daily Express.

Skådespelerskan dog den 23 mars 2011 och lämnade inte mindre än åtta äktenskap med sju olika män och fyra barn efter sig.

I Hollywood kan verkligen allt hända!

Annons