David Sundin tvingas ställa in sin nya show

David Sundin

David Sundin har på kort tid blivit en av Sveriges mest uppskattade tv-profiler. Nu har han dock drabbats av ett bakslag.
”Avgrunds-trist såklart”, skriver han.
Slå på ljud

Vilket år han har haft, David Sundin, 44! Succén med programmet Bäst i test (som belönats med tv-priset Kristallen två år i rad), ett bejublat sommarprat, en hyllad barnbok (Boken som inte ville bli läst) och i början av året var han programledare för Melodifestivalen.

Han har också ett nytt tv-program på gång tillsammans med Emma Frans, och ska spela Dynamit-Harry i Tomas Alfredsons Se upp för Jönsson-ligan, och i slutet av oktober leder han Barncancergalan – det svenska humorpriset tillsammans med Carina Berg.

Just nu pågår inspelningarna av den femte säsongen av Bäst i test. Då kommer Johanna Nordström, Olof Wretling, Arantxa Alvares och Morgan Alling bilda fast panel, och gästerna som utmanar dem är Fredrik Lindström, Christine Meltzer, Jesper Rönndahl, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Dragomir Mrsic, Pernilla Wahlgren, Niklas Andersson, Nour el Refai och Anis Don Demina.

Egna orden om tunga beskedet

Ja, han har med andra ord en hel del för sig. Men en sak som inte blir av är hans standup-turné Nya svenska ord. Åtminstone inte i år som det först planerades för. Det här berättar han på Instagram.

”Min standupföreställning Nya Svenska Ord flyttas till 2021 på grund av en global pandemi”, skriver han och försäkrar följarna om att nya datum kommer så småningom.

”Avgrunds-trist såklart men helt plötsligt är det nyårsafton och sen är det nytt år och sen ses vi och det kommer att bli mäktigt nåt så in i!!!!!!!”, avslutar han inlägget.

Turnéstarten var tänkt att ske i Gimo, där David Sundin växte upp.

– Jag tycker det känns kul att börja i Gimo, på hemmaplan i trygghet och sen åka ut i landet. För det var ju så det blev, livet. Jag ser fram emot detta något ofantligt, har han tidigare sagt i ett pressmeddelande.

Följarnas stöd till David Sundin

I kommentarsfältet stöttas komikern och programledaren av sina följare, som så klart också är besvikna över beskedet:

”Åh vad tråkigt! Såg verkligen fram emot att få denna skrattfest nu i det kommande mörkret. Men självklart är det rimligt. Föreställningen är värd att vänta på!”, skriver en person.

En annan skriver: “Oh no! Klokt och viktigt beslut såklart men rackarns så trist. Tur att man kan köpa din bok och se dig en hel del på tv fram till dess i alla fall!”, samtidigt som en tredje ser motgången som en möjlighet:

˝Betyder det här att jag kan ge bort biljetterna till sambon i julklapp i år igen? Eller är det kanske jag som får tillbaka dom i år˝.

Bild: Björn Lindahl, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!