LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

David Lindgrens stora sorg – förlorade familjemedlemmen

19 feb, 2023 
David Lindgren.
Programledaren och artisten David Lindgren var nyligen med i Efter fem, för att delta i hyllningssändningen till hockeyikonen Börje Salming.
Under sändningen delade David med sig av ett tragiskt besked.
Att en älskad familjemedlem gick bort i ALS när han var yngre.
Annons
David Lindgrens framtidsbesked för Let’s danceBrand logo
David Lindgrens framtidsbesked för Let’s dance

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

För några helger sedan höll TV4 en hyllningssändning i Gävle för att hylla ishockeylegendaren Börje Salming. Salming gick bort i sviterna av nervsjukdomen ALS i slutet på november. Även TV4:s långkörare Nyhetsmorgon och Efter fem hade flyttat sin studio till Gävle för att hylla den bortgågna legendaren.

Hyllningsmatchen för Börje Salming – familjens sorg

Sändningen bestod av en hyllningsmatch, Game for Börje, där flera kända namn inom hockeyn stod på isen. Bland andra Peter ”Foppa” Forsberg, Mats Sundin, Henrik ”Zäta” Zetterberg och Nicklas Lidström. Det ena laget coachades dessutom av Börjes bror Stig Salming.

Hyllningsmatchen arrangerades av Börjes familj och hockeylegendarens tidigare klubblag Brynäs IF. Det var ett känslosamt ögonblick och det var en fantastisk vacker hyllning till Börje Salming.

Nyhetsmorgon och Efter fem flyttade som tidigare nämnt sändningen till Stortorget i Gävle och flera gäster kom och hälsade på i studion för att prata om Salming och hur de minns honom.

David Lindgren om sorgen – efter familjemedlemmens bortgång

En som gästade Efter fem var tv-profilen och artisten David Lindgren – som har en koppling till sjukdomen ALS. David berättade även att han burit på en beundran för Börje Salming och att han har berörts av Börjes kamp mot sjukdomen.

Annons

När David var yngre gick hans kusin bort i ALS och under sändningen berättar han hur det har påverkat honom och släkten.

– Min kusin gick bort 2008 i ALS, hon var bara 29 år gammal, Anna hette hon. Så hon var ju extremt ung och det har påverkat min släkt väldigt mycket.

David var bara 25 år gammal när Anna gick bort och han berättar hur mycket det påverkar hans liv även idag.

– Jag blev extremt chockad och det var ju första gången någon i min närhet gått bort, dessutom en ung människa. Så det påverkar väldigt mycket i mitt liv.

FOTO: TV4

Annons