LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

David Lindgren om stödet från Kristina efter mammans död

06 jul, 2020 
För ett år sedan förlorade David Lindgren sin mamma.
Under den svåra tiden har hustrun Kristinas stöd betytt allt.
Och idag ser David på livet utifrån ett annat perspektiv.
Annons

Allt om David och Kristina LindgrenBrand logo
Allt om David och Kristina Lindgren

David har dock aldrig vunnit tävlingen. Men i våras fick han smaka på segerns sötma när han deltog i TV4:s Stjärnornas stjärna. Artisten glänste på scenen vecka efter vecka, och efter en stenhård final mot Jon Henrik Fjällgren var det David som drog det längsta strået.

Vid sin sida under alla år har han haft hustrun Kristina Lindgren. De träffades för nästan två decennier sedan och i dag har de varit gifta i 13 år! Kristina, som också är artist, har uppträtt vid flera tillfällen tillsammans med David. Nu senast i måndagens Lotta på Liseberg. Och den närmsta tiden kommer Kristina synas allt mer vid sin makes sida. Paret kommer nämligen spela huvudrollerna i musikalen Saturday night fever.

Att David Lindgren får jobba just med sin fru betyder oerhört mycket. Förra sommaren genomgick han en tuff period då han förlorade sin mamma.

När Hänt Plus frågade David Lindgren om sitt värsta sommarminne, svarade han:

Annons

– Jag är en person som inte fokuserar eller kommer ihåg ”värsta-grejer”. Tycker alltid att det är svårt att svara på sådana frågor. Men förra sommaren var fruktansvärt jobbig då jag förlorade min mamma, som gick bort i sviterna av cancer.

David Lindgren om stora saknaden

David har tidigare varit öppen med sin sorg. Tillsammans med Kristina framförde han låten Ett sista andetag i Nyhetsmorgon förra vintern. Sången handlar om hans mamma.

När han gästade Efter fem i våras berättade han mer om sorgen och saknaden och varför det är så viktigt att få vara nära Kristina och familjen.

– Det hände 2 augusti… Det har varit superomtumlande. Jag vet inte… Sen dess har jag och Kristina suttit ihop. Vi har jobbat ihop, vi har gjort allting ihop. Det har känts viktigare än någonsin att ha familjen nära och ha den jag älskar med mig, sa han i programmet.

– Att se min pappa förlora sin partner som han haft sen han var 16 år gammal, det är fruktansvärt. Jag kände bara att jag ville vara med Kristina jämt. Där känner jag ett enormt stöd.

Annons

David Lindgren beskriver sin uppväxt som kärleksfull. Familjens mantra var att även om de inte var rika på pengar, så var de rika på kärlek. Mamman stöttade David till hundra procent och var alltid den som satt uppe och väntade på att han skulle komma hem när han som tonåring var ute på äventyr.

Mamman var också den första han ringde när han fick sin första stora huvudroll.

– Att förlora någon som står en så nära, det kommer alltid att finnas i mig. Jag får leva med det, det går upp och ner, sorgen.

FOTO: TT

Annons