David Lindgren: Därför fick jag sparken från Melodifestivalen

David Lindgren avslöjar varför han sparkades från Melodifestivalen på SVT.

Efter två år som programledare för Melodifestivalen på SVT räcker David Lindgren över stafettpinnen till en annan programledartrio. Nu avslöjar David att han fick sparken och berättar varför han tvingades gå.

Första gången David Lindgren, 36, klev upp på Melodifestivalens scen var som artist. Hela tre gånger ställde han upp som tävlande i SVT:s stora musiktävling mellan åren 2012 till 2016.

År 2017 tog han sig an en annan roll i programmet. Då som programledare tillsammans med Clara Henry, 24, och Hasse Andersson, 70. Trion fick både ris och ros från SVT-tittarna och året därpå blev David Lindgren ensam programledare.

Annons: Känns ditt hår vintertrött och slitet? Hårkontroll har allt du behöver. Här hittar du produkterna som reparerar, skyddar och ger ditt hår näring!

Men efter det tog det stopp. När programledarna för Melodifestivalen 2019 presenterades var David Lindgren inte en av dem. Istället tar Eric Saade, 28, Marika Carlsson, 45, och Kodjo Akolor, 37, över stafettpinnen när deltävlingarna börjar den 2 februari.

När David Lindgren gästar morgonprogrammet Gry Forssell med vänner berättar han om känslan av att inte få programleda ett mello-år till.

– Det är blandat. Det var konstigt att gå in i januari och inte gå in i ”focus mode”, men nu när jag har accepterat detta så känns det rätt skönt att få sitta i soffan med sina barn och kolla, säger David Lindgren i radioprogrammet.

Ville testa något nytt

Genast kommer Hans Wiklund, sidekick i Gry Forssell med vänner, med en nyfiken fråga.

– Fick du sparken från Melodifestivalen eller vad var det som hände? frågar Hans Wiklund.

– Ja, jag fick sparken, svarar David och fortsätter:

– De sa ”David, du var inte bra”. Vi ska inte gå runt det här, utan vi säger som det är.

David Lindgren konstaterar dock att han inte är bitter över valet att inte ha honom kvar som programledare av Melodifestivalen.

– Jag förstår det, de ville testa nytt, säger han.

Förutom att leda Melodifestivalen är David Lindgren också känd som en återkommande Diggiloo-artist. I sommar åker han på Diggiloo-turné för fjärde gången. Tillsammans med artistkollegor som Jessica AnderssonMariette och Arvingarna besöker han städer 24 städer i Sverige – från norr till söder.

LÄS MER: SVT i externt storbråk om programledaren David Lindgren: ”Ta bort honom!”

LÄS MER: David Lindgren ryter ifrån mot kändiskollegornas beteende: ”Skulle aldrig kunna göra så”

FOTO: IBL/Karin Törnblom

Senaste nytt