David Lindgren bekänner: ”Min son hejar på Samir & Viktor”

David Lindgren bekänner: ”Min son hejar på Samir & Viktor”

David Lindgren är i Melodifestivalenfinal för tredje gången. Han hoppas vara med och slåss i toppen – men sonen Ben lägger rösterna på annat håll.

När David Lindgren, 33, gick vidare från deltävlingen i Malmö var det tredje gången på bara fyra år han lyckades norpa åt sig en av de åtråvärda finalplatserna i Melodifestivalen.

 – Målet är topp tre. Men man vet aldrig. Det känns ju onekligen som tjejernas år i år, sa han efter deltävlingen till Hänt.

Det var ju visserligen innan en viss 17-åring vid namn Frans kom och förändrade alla förutsättningar.

David Lindgren unnade sig både ett och två glad bubbel på kommunfesten i Stadshuset.

David Lindgren unnade sig både ett och två glas bubbel på kommunfesten i Stadshuset.

Tre dagar innan le gran final i Friends Arena i Solna i Stockholm träffar vi på David Lindgren igen. Han är taggad – och samtidigt lugn. På  kommunfesten i pampiga Stadshuset unnar han sig till och med några glas bubbel.

– Nu är jag i Stockholm så jag kan vara hemma och umgås med familjen. När jag inte repar så bara släpper jag det här. Jag fokuserar på att ha roligt. Jag glömde det senaste jag gången jag var med. Då var det för mycket fokus på tävlingen, säger han till Hänt.

Läs mer: David Lindgren efter kollapsen: ”Det har varit en jävla omtumlande höst”

Hemma i huset i vattennära Värmdö finns hustrun Kristina Lindgren, 34, och barnen Ben, 4, och Ella, 10 månader. Under finalen får David Lindgren stöd av sin äkta hälft som dessutom stylat honom i tävlingen. Supporten från barnen är däremot inte lika stark.

David Lindgren med kärleken Kristina Lindgren.

David Lindgren med kärleken Kristina Lindgren.

– Ben hejar på Samir & Viktor, han tycker att ”Bada nakna” bara är bäst! Men han säger att han ska rösta på mig också, skrattar David Lindgren.

– Jag hoppas att jag är med i toppen och slåss i alla fall. Jag skulle faktiskt bli sjukt chockad om jag vann. Men det skulle vara jävligt häftigt om det hände. Jag kommer nog förmodligen börja gråta i så fall. Jag är verkligen en känslosam människa.

Foto: Stella, IBL, Hans Shimoda

FRÅN FÖRSTASIDAN