David Hellenius sorg efter resan med Unicef: "Ofattbart"

David Hellenius har besökt ett flyktingläger i Bangladesh för Unicefs räkning.

Ikväll klockan 20.00 sänds Unicefs insamlingsgala Världens viktigaste kväll – och roligaste i TV4 med äkta makarna David Hellenius och Renée Nyberg som programledare. Under kvällen blandas resereportage från flyktingläger med livemusik och humor.

Direkt från Cirkus i Stockholm sänds Unicefs och TV4:s stora årliga insamlingsgala för barn. Galan, som fått namnet Världens viktigaste kväll – och roligaste, leds av äkta makarna David Hellenius, 44, och Renée Nyberg, 51.

Under galakvällen får tittarna följa med skådespelaren Kjell Bergqvist, 65, som åker till Filippinerna där fattigdom och undernäring är ett stort problem. Där träffar han en fyrabarnsmamma som kämpar för att hennes undernärda barn ska överleva.

Annons:
Minetan ger dig sommarbruna ben på en timme

Programledaren Agneta Sjödin, 50, besöker ett sjukhus i Sydsudan där undernärda barn får behandling. Sångaren Martin Stenmarck, 45, möter barn som förlorat sina föräldrar och nu måste klara sig på egen hand i Uganda.

Även David Hellenius och Renée Nyberg har besökt flyktingläger.

– För ett par veckor sedan reste jag, tillsammans med Unicef, till världens största flyktingläger, Cox’s Bazar i Bangladesh. Det människorna där har varit med om är ofattbart. Deras familjer har mördats, kvinnor som våldtagits och torterats, barn som är skottskadade och svårt traumatiserade. Hjälpen i lägret är akut, säger programledaren och världsföräldern David Hellenius i ett pressmeddelande.

Rachel MolinChristine Meltzer och Anna Blomberg bjuder på de mer komiska inslagen. De lovar också att visa helt nya sidor av den svenska kändiseliten. För musiken står Tomas Andersson Wij och Uno SvenningssonMia Skäringer Lazar och Oscar Zia, Darin och Molly Sandén.

Även Peter ForsbergBörje Salming och Malin Berghagen är med under kvällen och berättar om sitt engagemang i Unicef.

David Hellenius är enligt svenska folket Sveriges bästa manliga programledare. 

Han har lett program som Let's dance och Idol.

David Hellenius med frun Renée Nyberg

David Hellenius kan få de flesta att skratta. 

2017 vann både David Hellenius och hans kollega Tilde de Paula Eby Kristallen för bästa programledare. 

HETAST PÅ HÄNT TV: EMMA HELLSTRÖM om uppbrottet med SMAIL: ”Var inte den enda” 

LÄS OCKSÅ: Kollegans kritik mot David Hellenius: ”Bör bara backa”

LÄS OCKSÅ: Därför ersätter Gry Forssell David Hellenius i TV4-programmet

TEXT: Helena Sjögren
FOTO: IBL, Melker Dahlstrand

Artikeln publicerades först på Året Runt.

SENASTE NYTT!