LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

David Hellenius sorg efter resan med Unicef: "Ofattbart"

01 maj, 2018 
Hänt
David Hellenius har besökt ett flyktingläger i Bangladesh för Unicefs räkning.
Ikväll klockan 20.00 sänds Unicefs insamlingsgala Världens viktigaste kväll – och roligaste i TV4 med äkta makarna David Hellenius och Renée Nyberg som programledare. Under kvällen blandas resereportage från flyktingläger med livemusik och humor.
Annons

Direkt från Cirkus i Stockholm sänds Unicefs och TV4:s stora årliga insamlingsgala för barn. Galan, som fått namnet Världens viktigaste kväll – och roligaste, leds av äkta makarna David Hellenius, 44, och Renée Nyberg, 51.

Under galakvällen får tittarna följa med skådespelaren Kjell Bergqvist, 65, som åker till Filippinerna där fattigdom och undernäring är ett stort problem. Där träffar han en fyrabarnsmamma som kämpar för att hennes undernärda barn ska överleva.

Programledaren Agneta Sjödin, 50, besöker ett sjukhus i Sydsudan där undernärda barn får behandling. Sångaren Martin Stenmarck, 45, möter barn som förlorat sina föräldrar och nu måste klara sig på egen hand i Uganda.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Även David Hellenius och Renée Nyberg har besökt flyktingläger.

– För ett par veckor sedan reste jag, tillsammans med Unicef, till världens största flyktingläger, Cox’s Bazar i Bangladesh. Det människorna där har varit med om är ofattbart. Deras familjer har mördats, kvinnor som våldtagits och torterats, barn som är skottskadade och svårt traumatiserade. Hjälpen i lägret är akut, säger programledaren och världsföräldern David Hellenius i ett pressmeddelande.

Annons

Rachel MolinChristine Meltzer och Anna Blomberg bjuder på de mer komiska inslagen. De lovar också att visa helt nya sidor av den svenska kändiseliten. För musiken står Tomas Andersson Wij och Uno SvenningssonMia Skäringer Lazar och Oscar Zia, Darin och Molly Sandén.

Även Peter ForsbergBörje Salming och Malin Berghagen är med under kvällen och berättar om sitt engagemang i Unicef.

TEXT: Helena Sjögren
FOTO: IBL, Melker Dahlstrand

Artikeln publicerades först på Året Runt.

Annons