david hellenius

David Hellenius pik till Bianca Ingrosso – efter talkshowens premiär

BIANCA INGROSSO, DAVID HELLENIUS

David Hellenius är inne på sin 14:e säsong av talkshowen Hellenius hörna och Bianca Ingrosso har precis startat upp sin talkshow BIANCA.
Nu kommer David med en pik.
David Hellenius starka ord till Anders Bagge: ”Ännu mer rätt”
0:35

Efter reklamen: David Hellenius starka ord till Anders Bagge: ”Ännu mer rätt”

(0:35)

Slå på ljud

David Hellenius, 48, är en av Sveriges främsta programledare och har vunnit Kristallen för Årets manliga programledare varje år de senaste nio åren. Något som ligger honom varmt om hjärtat är kärleken till den egna talkshowen Hellenius hörna.

Det första avsnittet av Hellenius hörna sändes för 12 år sedan och David är nu inne på den 14:e säsongen.

Kvällen till ära är det Bianca Ingrosso, 27, som är på plats i "hörnan". Bianca har precis startat upp sin egna talkshow BIANCA och hon gör succé i sin nya roll. För att komma igång med talkshowen tog Bianca kontakt med talkshow-kungen Fredrik Skavlan, 56, ett beslut som inte riktigt verkade uppskattas hos David Hellenius...

David Hellenius pikar till Bianca Ingrosso

I kvällens program kommer ämnet på tal flera gånger. Det börjar med att David vill ta upp något som han anser är "elefanten i rummet".

– Du, vi kanske ändå ska prata om den så kallade elefanten i rummet, när du ändå är här. Vet du vad jag menar?, säger David med en allvarlig röst.

– Jaha… Okej…, nej, svarar Bianca.

– Det är ju så att du, ja vad ska man säga, du har ju någon slags mentor. Någon som har hjälpt dig lite grann med talkshowen, fortsätter David.

– Mhm…., säger Bianca och börjar skratta.

– Skavlan. Men det finns ju andra som har jobbat med tv rätt länge? Gjort några direktsändningar, kanske vunnit några priser, men du valde norsken…, pikar David.

DAVID HELLENIUS
FOTO: TV4

Men det är inte den enda piken som David väljer att ge Bianca. Det visar sig nämligen att David har en överraskning till Bianca – han ska sjunga en låt! Bianca får en riktig chock och när David börjar sjunga blir hon rörd.

Men det är en textrad som återigen för oss tillbaka till Davids missnöje över att Bianca valde att ta hjälp av Skavlan istället.

– Jag trodde vi var kompisar, så varför frågade du Skavlan? Jag hade kunnat hjälpa dig, jag är inte bitter alls, sjunger David till tonerna av Victor Leksells låt Svag.

Fredrik Skavlans ord efter David Hellenius pik: ”Då är vi klara”

I slutet av programmet väljer David även att driva lite med sig själv och har tagit in Skavlan.

– Okej David, då är vi klara, tack för försöket. Eh, jag tycker att du kanske bör låta dig inspireras av Carina och Bianca kanske. Kanske även av mig och din fru så titta lite på det så snackar vi sen, säger Skavlan från något som ska likna ett kontrollrum.

Carina Bergfeldts talkshow är också något som går under ledning av Fredrik Skavlan.

FREDRIK SKAVLAN
FOTO: TV4

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN