LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

David Hellenius bryter tystnaden om Jessica Almenäs avhopp

18 sep, 2020 
AvLovisa Ström
I flera år stod David Hellenius och Jessica Almenäs sida vid sida under fredagarna i Let's dance, men efter åtta år tillsammans valde Jessica plötsligt att hoppa av.
Nu bryter David tystnaden om Jessicas plötsliga avhopp.
– Så gör man inte, säger han.
Annons
David Hellenius bryter tystnaden om Jessica Almenäs plötsliga avhopp: “Så gör man inte”Brand logo
David Hellenius bryter tystnaden om Jessica Almenäs plötsliga avhopp: “Så gör man inte”

Let’s dance började sändas på TV4 2006 och redan från start har det varit den folkkära David Hellenius som underhållit tittarna genom programmet. Sedan tre år tillbaka är det Efter fem-profilen Tilde de Paula Eby som har stått vid Davids sida på fredagskvällarna, och duon har varit en stor favorit bland tittarna. Men i säsongsfinalen Let’s dance 2020 bjöd de på en rejäl överraskning. I direktsändning meddelade nämligen Tilde att hon och David har bestämt sig för att inte leda programmet framöver. För Expressen berättade Tilde sedan om beslutet.

– Det finns en tid för allt och nu även för vår resa i Let’s dance. Det är ett beslut vi har kommit fram till tillsammans, sa hon då till tidningen.

Men Tilde är inte den enda som lett programmet tillsammans med David. De första två åren hade han Agneta Sjödin vid sin sida, för att sedan köra tillsammans med Jessica Almenäs i hela tio säsonger.

Annons

Jessica Almenäs plötsliga avhopp

Efter åtta år tillsammans bestämde sig Jessica plötsligt för att hoppa av. Anledningen var att hon skulle lämna TV4 för ett jobb på Kanal 5, och till Aftonbladet öppnade hon om upp om det tunga avskedet från David som hon då hade blivit väldigt nära.

– Ja, jag har pratat med David. Det var sorgligt och tårar i ögonen. Vi har blivit goda vänner under de här åren och vi jobbar väldigt bra ihop. Så det var trist, men han har förståelse för mig att jag vill testa något nytt, sa hon då.

På sin blogg skrev hon även om det plötsliga karriärbytet.

“Jag känner att jag behöver utmana mig själv och att jag behöver göra något nytt för att fortsätta utvecklas som programledare. Ett litet frö började gro redan när jag hoppade in som vikarie för Filip i Breaking News förra våren. För jösses vad kul det var.”

David Hellenius om Jessicas beslut

David håller med om att det var sorgligt när han och hans tidigare kollega plötsligt skulle gå skilda vägar, och i en ny intervju i TV4:s Nyhetsmorgon berättar han om sina känslor kring händelsen.

– Hon bara drog, så gör man inte. Jag vet inte vad som hände, det var som en skilsmässa, säger David lite med glimten i ögat.

Men trots att det var tråkigt hade han samtidigt förståelse för Jessicas beslut.

– Jag vet att hon har varit sugen på OS väldigt länge och sen när hon fick chansen, jag förstår henne absolut, det var hennes dröm, men nu måste vi hitta en ersättare, säger David Hellenius.

FOTO: Eero Hannukainen/Palmqvist Mickan/TT

Annons