LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

David Hellenius stora lycka bekräftad – Masked Singer succén fortsätter

13 apr, 2023 
Simon Lundh
David Hellenius
David Hellenius har en gedigen tv-karriär bakom sig.
Nu bekräftas ytterligare ett lyckligt besked för programledaren.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Blir det en säsong 3 av Masked Singer Sverige? – David Hellenius svararBrand logo
Blir det en säsong 3 av Masked Singer Sverige? – David Hellenius svarar

David Hellenius, 49, har en gedigen tv-karriär bakom sig. Han slog bland annat igenom stort i komediserien Hey Baberiba, och förutom att programleda sin egen talkshow Hellenius Hörna har han även flera stora produktioner bakom sig. Bland annat har han även skådespelat i filmer som Sommaren med Göran och En gång i Phuket.

David kan även lägga till på sin meritlistan att han har tilldelats priset årets manliga programledare på Krisstallengalan vid hela 10 tillfällen(!). En bedrift i sig.

David Hellenius stora lycka bekräftad

Sucéeprogrammet Masked Singer är igång med sin andra säsong och varje fredag sänts ett nytt avsnitt av formatet, där panelen ska gissa vem som gömmer sig bakom masken. David är såklart en stor del av programmet när han varje vecka leder tittarna och panelen genom ledtrådar och gissningar. Han har under sin karriären har haft många toppar och nu kan han även bekräfta nästa glädjebesked.

Annons

Masked Singer var nämligen det program som drog störst publik framför tv-apparaterna förra veckan. Något som Aftonbladet rapporterade om. Sammanlagt såg 1,34 miljoner människor det andra avsnittet av Masked Singer förra fredagen.

Bakom TV4:s program kom SVT:s långkörare Mästarnas Mästare på en andra plats med 1,12 miljoner tittare. På en bronsplats hittar vi även där ett program från public service kanalen. Antikrundan sågs av av lite fler än en miljon tittare.

SVT:s fredagsunderhållningsprogram Bäst i test placerade sig precis utanför pallen på en fjärde plats. I deras fall var det lite under miljonen som såg testprogrammet. Nämligen 973 000 tittare under påskhelgen.

David Hellenius om chocken i Masked Singer

Inför premiären av programmet kunde David lova flera överraskningar för denna säsongens Masked Singer.

– Vi kan ändå utlova överraskningar. Jag tror att folk kommer bli förvånade över många som är med, sa David Hellenius i en intervju med Expressen.

Annons

Endast ett fåtal personer vet vem som döljer sig bakom maskerna. Hittills har vi fått se både Joakim Lundell, 37, och Sveriges förbundskapten i fotboll Janne Andersson, 60, lämna programmet. Men vilka som gömmer sig bakom maskerna fram tills det avslöjas vet till och med inte David själv.

– Jag har inte heller någon aning vilka som är i de där maskerna. Det är det absolut roligaste för mig också att jag inte vet något, säger han i intervjun och fortsätter:

– Det är också bra, så man inte råkar försäga sig.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons