David Helenius markering mot Anders Tegnell i Let's dance

Under fredagen avslutades denna säsong av Let's dance med buller och bong.
Efter stor spänning stod det klart att John Lundvik vinner glasskon – medan David Helenius skickade en stark markering kring vem han hoppas se i nästa säsong.

Fredagens final av TV4:s succéprogram Let’s dance var allt utöver det normala.

Förutom att finalisterna John Lundvik och Sussie Eriksson gång på gång belönades med högsta betyg från juryn med Tony Irving i spetsen, fylldes programmet även med både sorg och glädje. Utan någon publik i studion valde programledarna David Hellenius och Tilde de Paula Eby att göra ett oväntat avslöjande då de i livesändningen berättade att de valt att avsluta sitt uppdrag som programledare för Let’s dance.

– Det känns lite extra speciellt och jag tänker så här att vi två måste verkligen passa på att njuta lite extra av den här kvällen, säger Tilde de Paula Eby efter att hon avslöjat att de blir det sista programmet för den populära programledarduon.

Kryptiska meddelandet

Men trots att David i 15 år varit programledare för Let’s dance verkar det ännu inte som att han har fått nog av det svängiga programmet.

Det är mellan två dansnummer som den folkkära artisten Siw Malmkvist ger en hälsning till finalisterna via videolänk. Siw skulle ha varit en av dem som dansade sig genom säsongen men var tvungen att avbryta sitt deltagande efter bara några avsnitt. Detta då hon i och med sin ålder tillhör riskgruppen för corona.

– Men vi kanske ses nästa år, det vet man aldrig, säger Siw i sin hälsning.

John Lundvik vinner Let’s dance 2020

Och David är inte sen med att uppmuntra förslaget – och skicka en stark markering till Anders Tegnell för vem han hoppas se dansa i nästa säsong.

– Ja alla vet ju att Siw, jag och Anders Tegnell är spikade för nästa säsong, säger David skämtsamt efter inslaget.

Och det blev sannerligen en rafflande final. Efter att Både Sussie och John Lundvik fått full pott på nästan alla sina tre respektive uppträdande var det tittarna som avgjorde vem som skulle vinna Let’s dance 2020 – och xxx tog hem den ärofyllda glasskon!

 

SENASTE NYTT!