David Batras tankar – efter Anna Kinberg Batras framtidsplan

Ett tag hade Anna Kinberg Batra chans att bli Sveriges första kvinnliga statsminster.
Nu berättar David Batra hur tankarna gick och om planen med Melania Trump.
– Det var skräckblandat men också lite spännande, säger han i Skavlan.

Sedan 2002 är komikern David Batra gift med den tidigare partiledaren Anna Kinberg Batra. De träffades när David kom till en fest på Södermalm i Stockholm och i köket hittade han Anna och det slutade med att de pratade hela natten lång med varandra.

Anna Kinberg Batra var tidigare partiledare för Moderaterna men meddelade i augusti 2017 att hon skulle avgå. Beslutet kom efter att det egna partiet hade framfört skarp kritik mot hennes ledarskap.

I fredagens avsnitt av Skavlan gästar David Batra programmet tillsammans med Socialdemokraternas före detta partiledare Mona Sahlin. Att Davids fru haft chans att bli Sveriges första kvinnliga statsminster, precis som Mona, är något Skavlan skämtar om i programmet.ƒ

– Vilket sammanträffande. Att vi då har han som är gift med den andra kvinnan som kunde bli Sveriges första kvinnliga statsminister här, säger programledaren i programmet och fortsätter:

– David, berätta ärligt hur du tänkte att livet som statsministerns man skulle bli?

David berättar då att han hann tänka både det ena och det andra när det kom på tal.

– Nej men det är klart att när Anna tackade ja till att bli oppositionsledare hade vi ett samtal med familjen, säger han.

Batras plan med Melania Trump

Han berättar vidare att han fick upp i huvudet hur han skulle umgås med Donald Trump, om hans fru skulle bli statsminister.

– Det var skräckblandat men också lite spännande. För när Donald Trump blev president i USA tänkte jag ”tänk om han kommer på besök, då får jag hänga med Melania”, säger han i programmet.

– Jag och Melania hade gått runt på Lindex och handlat.

Han får även frågan i programmet om han hade fortsatt att jobba som komiker om hans fru blivit statsminster.

– Jag hade fortsatt med stand up, det är ju hela min identitet och mitt jobb, säger han i programmet.

Aktuell med ”Världens sämsta indier”

Nu är David Batra aktuell med en andra säsong av programmet Världens sämsta indier. Tillsammans med journalisten Malin Mendel åker han på uppdrag långt utanför hans svenska vardag – som att dricka kokiss och besöka en tantrasex-lärare, allt för att visa upp en ny sida av Indien.

I den här säsongen är premissen att David ska försöka slå igenom som ståuppkomiker i Indien. Med sig på resan har han även hustrun Anna och deras 13-åriga dotter.

Foto: Johan Jeppsson/TT/Steve Helber/TT

LÄS OCKSÅ: TV4:s nya avslöjande om Alexander Bards ersättare i Talang

LÄS OCKSÅ: Fredrik Skavlans tunga familjesorg efter dödsfallet