LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Det gjorde David Batra när ingen såg – under Kalle Anka

25 dec, 2023 
Linn Seipel
david batra som julvärd
David Batra som julvärd visade sig vara en riktig fullträff!
Nu talar komikern ut om uppdraget – och vad som hände mellan sändningarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jan Emanuels dom mot David Batra som julvärd: ”Han kan funka som Kalle Anka”Brand logo
Jan Emanuels dom mot David Batra som julvärd: ”Han kan funka som Kalle Anka”

Julvärderiet är över för David Batra, 51 – åtminstone för i år! Ska man se till svenska folket kan det mycket väl vara så att han kommer tillbaka även nästa år.

Fem av fem möjliga plus – tycker i skrivande stund nämligen 62 procent av närmare 110 tusen svarande i Aftonbladets poll – om komikerns insats under julsändningen. Och ytterligare 20 procent ger honom fyra plus. En minoritet på 18 procent gav alltså tre plus eller lägre i omröstningen.

Hänt tog under julafton också puls på 'internet', där kommentarerna definitivt verkar matcha detta utfall.

”David Batra !!! Fy vilken härlig och rolig värd!! Precis vad man behöver till julen”, skrev en under gårdagen på SVT:s Facebook-sida.

”Batra är alldeles utmärkt som Julvärd! Den bästa på mycket länge”, skrev en annan.

Annons

Särskilt verkade folk uppskatta Davids humor och inslaget med hans pappa, Satish Chandra Batra. Även artistduon First aid kit och komikerkollegan Johan Glans hälsade på i sändningen.

Det gjorde David Batra i pauserna – lämnade studion under Kalle Anka

Även om det såg ut att vara ett fullspäckat schema, för oss som satt hemma i tv-soffan och följde programmen som presenterades – så innebar det långa pauser för själva julvärden. David Batra avslöjar i en intervju med Aftonbladet att han ibland kunde lämna studion helt och ta rast.

– Vissa tillfällen hade man lite längre tid som under Kalle Anka. Då har man ändå en halvtimme, nästan en timme då man kan smyga undan. Då käkade jag lite, berättade han för tidningen.

Men för det mesta satt han snällt och väntade i julvärds-fåtöljen, tills det var dags att presentera nästa segment.

– Annars satt jag mest kvar i fåtöljen. Det är också något slags ansvar. Vad som helst kan ju hända.

Annons

Därför satt inte David Batra i Arne Weises fåtölj: ”Hade inte provsuttit den”

Den uppmärksamme märkte också att det inte var Arne Weises fåtölj David satt i. Även om det var ambitionen för början.

– Jag har bett om att ta fram Arne Weises gamla stol, berättade Batra för Expressen då han tillkännagivits rollen som årets julvärd. Han förklarade vidare:

– Jag tänker att det ska vara ganska traditionellt och inte ändras för mycket. Det är ju därför man tittar på det här för det ingår i traditionen.

David bar också en liknande kostym som Arne Weise och vissa julkulor är också från sistnämndes tid. Men när det kom till fåtöljen så ångrade han sig.

– Den var väldigt djup när jag satte mig i den, jag hade inte provsuttit den innan. Jag sjönk ner i den, berättade han i samma intervju med Expressen.

FOTO: SVT Play

Annons