LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Därför ville inte Irma Lehtosalo vara med i Smartare än en femteklassare

14 sep, 2023 
Frida Eklöf
Irma Lehtosalo
Markoolio och Irma Lehtosalo är just nu aktuella med tv-programmet Smartare än en femteklassare.
Men det var inte självklart för någon av dem att tacka ja till att medverka.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sofia Wistams hyllning till Irma LehtosaloBrand logo
Sofia Wistams hyllning till Irma Lehtosalo

Programmet Smartare än en femteklassare är tillbaka – på ny kanal. Tidigare har programmet gått på SVT men nu sänds det på Kanal 5 och Discovery plus med artisten och tv-profilen Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 48, som programledare.

– Det känns oerhört kul men också väldigt nervöst att få leda nytändningen av ett så stort program som Smartare än en femteklassare faktiskt är, sa Marko i ett pressmeddelande när nyheten kom ut.

Därför ville inte Irma Lehtosalo vara med i Smartare än en femteklassare

Men Markoolio styr inte skutan ensam, med sig vid sin sida har han ingen mindre än sin folkkära mamma Irma Lehtosalo, 67.

Efter succén med det alldeles egna realityprogrammet Marko & Irma, så har Irma minst sagt blivit en riktig favorit hemma i stugorna, och nu är det dags för mamma Irma att agera sidekick till sonen.

– Jag drog med morsan på det här. Hon är lite sidekick som kommer in vissa frågor där det behövs att man visar lite mer fysiskt. Till exempel, hon kanske har fyra olika djurspillning och så ska man sätta vilken spillning till vilket djur, eller gör lite experiment, säger Markoolio till Aftonbladet.

Annons

Men att tacka ja till att vara med i Smartare än en femteklassare var inte självklart, varken för Irma eller Markoolio.

– Jag blev kontaktad av Kanal 5 som frågade om jag ville leda programmet och jag kände att fixar jag det här? Så är det alltid med mig, även om jag har hållit på med det här i 25 år, säger Markoolio.

I Irmas fall menar Markoolio att det inte hade spelat någon roll vad han frågar henne, hon svarar nämligen för det mesta alltid nej.

– Nej, men det spelar ingen roll vad jag frågar henne, eller vad vi ska göra eller var vi än ska åka så är det alltid: Nej jag jag vill inte. Och efteråt tycker hon i 99 procent av fallen att det var jätteroligt. Hon måste bara våga ta steget ut från huset så händer det roliga saker, svarar Markoolio på frågan om det var självklart för Irma att tacka ja.

Irma Lehtosalos oväntade kärleksavslöjande på Kristallen 2023

Det var på röda mattan inför Kristallen 2023 som Irma fick frågan av Nyheter24 om hur det går med kärlekslivet. Något som hon var, till mångas förvåning och framförallt sonen Markoolios, öppen och svarade på:

Annons

– Vet du, det går jävla bra, säger Irma i intervjun. Ett svar som får hennes son Marko att höja på ögonbrynen av förvåning.

– Jag har hittat en pojkvän, säger hon.

Pojkvännen visar sig dock var något helt annat. Istället handlar det om en trädgårdsmaskin, något som även Markoolio ser till att förtydliga.

– Hon håller på att babbla för mycket om saker hon inte ska babbla om, säger Marko och fortsätter:

– Nej, hon har inte träffat någon man. Utan en trädgårdsmaskin.

Ett svar som även Irma plockar upp.

– Hur i helvete ska jag veta vad jag kan säga?, säger hon med ett skratt.

FOTO: Discovery Plus, Karin Törnblom/TT

Annons