LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför vill dottern stoppa filmen om Ted: "Sista han hade velat"

03 jan, 2018 
AvLinda-Marie Nilsson
Ted Gärdestads dotter Sara Zacharias försökte stoppa filmen om sin pappa. Nu riktar hon skarp kritik mot filmbolaget och regissören Hannes Holm.
Annons

I dag har filmen “Ted – för kärlekens skull” biopremiär. Filmen handlar om artisten Ted Gärdestads liv och regissören Hannes Holm, 55, har tidigare sagt att han har fått stöd från den bortgångne artistens familj för att göra filmen. Bland annat har Teds bror Kenneth Gärdestad, 69, berättat för Aftonbladet att han fått vara med och påverka innehållet och Lotta Ramel, 60, som var gift med Ted under ett par år, spelar dessutom en av rollerna i filmen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det var viktigt för mig att familjen är med på det, om man nu ger sig på att göra en film om en person som ändå har funnits. Annars skulle det ju vara djupt sorgligt. Samtidigt har jag fått göra som jag ville. De har inte lagt in något veto, sa Hannes Holm till Expressen i december.

Men det innebär inte att hela familjen är nöjd. Nu riktar Ted Gärdestads dotter Sara Zacharias, 35, nämligen skarp kritik mot filmen. I en öppen debattartikel i tidningen DN skriver hon att hon ville stoppa filmen om sin pappa.

Annons

“Det stämmer inte. Min bror och jag har gjort vårt yttersta för att förhindra att den här filmen blir gjord. Därför känns det än värre när Hannes Holm till medierna säger sig ha vår uppbackning. Även om Holms och förlagets agerande är juridiskt korrekt, betyder det inte att det på något sätt går att försvara, när det drabbar Ted Gärdestads närmast anhöriga så hårt”, skriver hon.

Sara Zacharias uppger att hon vid två tillfällen klargjort för både musikförlaget Universal Publishing och filmbolaget Stella Nova att hon inte godkänner filmen. Dottern menar att skälet är att hennes pappa inte skulle ha velat vara med om det här.

“Pappa var en person som med åren blev allt mer privat och det sista han hade velat är att få sitt liv uthängt på en bioduk. Det var en självklarhet för oss att säga nej”, skriver hon och fortsätter:

“Min pappa kunde inte skydda sitt privatliv när han levde, än mindre i dag när han är död.”

Filmen har premiär i Sverige den 3.e Januari.

Foto: IBL

Annons