LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför väljer Rickard Sjöberg att inte visa sina barn

08 jul, 2020 
Rickard Sjöberg har valt ett liv i rampljuset.
Men samtidigt har han valt att hålla sina barn undan offentligheten.
– Fram tills dess så kommer barnen varken synas medvetet eller jag kommer prata om det särskilt mycket, säger han till Nöjeslivet.
Annons
Här är alla sommarpratare 2020Brand logo
Här är alla sommarpratare 2020

Rickard Sjöberg, 51, har med åren blivit en av Sveriges mest välkända tv-profiler. Han har bland annat synts som TV4-hallå och lett klassikern När och fjärran. Men det många förmodligen mest förknippar honom med de senaste åren är långköraren Postkodsmiljonären, ett program som han tog tog över efter kollegan Bengt Magnusson 2005. I två decennier har han alltså ställt kluriga frågor och delat ut miljoner på bästa sändningstid. Utöver det ledde han förra året även TV4:s nya satsning Drömpyramiden.

I tidigare intervjuer med media har Rickard varit förtegen om vad som väntar härnäst i tv-väg, men han har inga planer på att synas mindre i rutan. Tvärtom. Han vill fortsätta leda program.

Som offentlig person har han däremot varit öppen med sitt liv, både vad gäller med- och motgångar. För åtta sen år avslöjade Rickard att han och dåvarande hustrun Beatrice Magnusson, 46, som han har två döttrar med, valt att gå skilda vägar. Han berättade då att han och Beatrice fortsatt var bästa vänner, men att kärleken dem emellan dessvärre tagit slut.

Annons

Men Rickard behövde inte vänta länge innan han träffades av Amors pilar igen. Två år efter skilsmässan fann han nämligen kärleken i Annika Sjöberg, 51. Och året därpå väntade bröllop där de inför 130 vitklädda gäster sa ja till varandra.

Rickard Sjöbergs avgörande beslut för familjen

Idag är paret lyckligt gifta. Och Rickard har inte bara fått en ny andra hälft i sitt liv. Familjen växte nämligen rejält då programledaren, som har två barn från sitt tidigare förhållande, även fick fyra bonusbarn.

 Det är en speciell värld att kasta sig in i, absolut. Den där biten försöker vi hålla mest för oss själva och inte prata om det i media så mycket, säger Rickard Sjöberg till Nöjeslivet.

Medan Rickard Sjöberg valt ett liv rampljuset har han och Annika medvetet valt en annan väg för alla sina barn.

På sociala medier lägger Rickard titt som tätt ut bilder på sig själv och även hustrun Annika. Men samtidigt lyser de sex barnen med sin frånvaro. Han berättar nu om anledningen till beslutet.

– Vi har tagit det beslutet att de ska få bestämma själva så småningom när de blivit myndiga om de vill vara offentliga eller inte. Det ska inte vi bestämma åt dem, säger han till sajten och utvecklar sitt svar:

 Fram tills dess så kommer barnen varken synas medvetet eller jag kommer prata om det särskilt mycket. Det behåller vi för oss själva.

FOTO: TT

Annons