Artikeln innehåller reklamlänkar
Idol 2023 marknadsföring banner

Därför vägrar Leif G.W. Persson att prata om sin fru

30 dec, 2018 
AvStina Dahlgren
Leif G.W. Persson med frun Kim Persson
Leif G.W. Persson har varit gift med Kim Persson i 23 år. Trots det vill han inte prata om henne offentligt. Nu berättar han varför.
Annons

Kriminologen Leif G.W. Persson, 73, är en storfavorit hos svenska folket och fick nyligen gästa Carina Bergs version av tv-programmet Här är ditt liv på Kanal 5.

Där överraskades han av såväl gamla chefer och kollegor som av vänner och familj. Sedan 23 år tillbaka är han gift med Kim Persson, 61. De träffades på ett galleri och det var kärlek vid första ögonkastet. Carina Berg frågar vad det var han föll för hos Kim, men genast blir professorn obekväm och börjar vrida sig i soffan där han sitter.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det blir väldigt privat. Jag blev väldigt förtjust i henne och det har inte gått över. Hon är märkvärdigt snygg, snyggare än vad jag är, säger han.

Mer än så får Carina Berg inte ur honom och han förklarar istället varför han blir obekväm när frågan kommer på tal.

– Jag har svårt för att prata om henne. Det är lätt att prata om folk du tycker illa om, men det är svårt att prata om folk man tycker väldigt mycket om. Du blir så påverkad, säger han.

Annons

Svårt att prata om sin fru offentligt

Han berättar om den gången han skulle hålla tal till sin dotter, Malin Persson Giolito, när hon hade debuterat som författare. 

– Men jag fixade inte det. Det är enda gången jag inte har klarat av av att hålla ett bordstal. Känslorna blir såpass starka, säger Leif G.W. Persson.

Det jobbiga är just att prata om sin familj när andra är närvarande. Hemma har han lättare att berätta hur han känner för både fru och barn.

– Det är svårt att ge uttryck för sin oreserverade kärlek speciellt i det offentliga sammanhanget, privat kan du göra det. 

När Carina Berg frågar om han i alla fall kan berätta vems förtjänst det är att de har hållit ihop så länge skrattar han gott.

– Det är hennes, jag är ganska knepig. 

Här är ditt liv sänds på Kanal 5 och på Dplay.

FOTO: IBL/Patrik C Österberg, Robin Lorentz-Allard. 

Annons