Därför vägrar Jessica Andersson se sitt eget program: "Får bita ihop"

Jessica Andersson har sadlat om från artist till programledare och syns i höst i programmet "Ensam mamma söker". Men själv kommer hon inte att titta på dejtingprogrammet. – Jag tycker att det är jobbigt, säger hon till Hänt.

Vi är vana att se artisten Jessica Andersson, 43, i program som “Melodifestivalen” och “Så ska det låta”, och i höst har hon lagt till ännu en erfarenhet på sitt CV – då hon är programledare för årets säsong av “Ensam mamma söker”.

Men en som inte kommer att få se hennes programledarprestationer är sångerskan själv. Jessica Andersson kommer nämligen inte att titta på sitt eget program.

– Jag tycker att det är jobbigt att se mig själv, jag kan inte höra min röst på en inspelning heller. Jag är så självkritisk och den känslan ger aldrig med sig. Jag tycker att jag ser konstig ut i olika kameravinklar och att jag låter konstig. Det är ju ingen annan som tänker på det, jag vet, men det är en hang up som jag har, säger hon till Hänt.

Och just på grund av sin självkritiska sida, blev också sommaren framför kameran en pärs för Jessica Andersson.

– Det har varit mycket nerver under inspelningarna, framför allt i början. Jag tror att man kommer att se på tv att jag blir mer varm i kläderna ju längre programmet går sen, säger hon till Hänt.

Annons:
Ring och prata gratis med killar och män på 020 – 900 444 – helt anonymt – dygnet runt!

Men trots att Jessica Andersson gärna undviker att se sig själv agera framför kameran, kommer hon ändå att titta på premiäravsnittet.

– Jag hade inte gjort det för tio år sedan, så tro det eller ej, men jag har faktiskt bjudit hem folk till premiären på tv. Då ska vi dricka bubbel och titta på programmet. Det blir jobbigt, men jag får bita ihop helt enkelt. Så det första avsnittet kommer jag att kolla på, men sen ska jag nog inte se mer. Kanske att jag småkikar lite, säger Jessica Andersson till Hänt och skrattar.

Jessica Andersson och pojkvännen Johan Malm.

Jessica Andersson med sonen Liam och Johan Malm under Melodifestivalen 2018.

Jessica slog igenom i duon Fame under början av 2000-talet med Magnus Bäcklund.

Hon har varit en återkommande artist under Diggilloo-turnén under årens lopp.

Jessica Andersson har tävlat i Melodifestivalen sju gånger.

Första gången hon tävlade i Mellon med Fame vann de med låten Give me your love. De kom sedan femma i Eurovision song contest.

”Ensam mamma söker” har premiär 21.00 torsdag 19 oktober i TV3 och Viafree. 

LÄS MER: Jessica Anderssons kamp för att bli gravid: ”Jättemirakel”

LÄS MER: Jessica Anderssons nya kärlek – stjärnkocken: ”Jättelycklig”

Foto: IBL