Därför vägrar Hedda Stiernstedt att prata om pojkvännen

Hedda Stiernstedt från Vår tid är nu

Hedda Stiernstedt från SVT:s succéserie Vår tid är nu är en av Sveriges hetaste skådespelerskor. Nu berättar hon om frågan som hon vägrar att svara på.

Hedda Stiernstedt, 30, har gjort succé i rollen som Nina Löwander i SVT:s tv-serie Vår tid är nu. Där spelar hon mot bland andra Suzanne Reuter, Peter Dalle, Göran Ragnerstam och Charlie Gustafsson.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

Rollen har gjort henne till en av Sveriges just nu hetaste skådespelerskor, och både fans och medierna drar i henne från alla håll. Trots otaliga intervjuer finns det en sak som Hedda Stiernstedt vägrar att prata om – sin pojkvän.

– De har inte valt mitt jobb och att ställa upp på intervjuer, säger hon när hon gästar podcasten Schulman show.

Hon och pojkvännen Alexis Almström, 33, har varit ett par i över åtta år. I början av hennes karriär svarade hon glatt på frågor om sin relation, men sedan sa det stopp.

– Inte för att de har klagat utan för att jag själv kände ”men vänta, stopp. De har inte valt det här”. Och jag har ingen lust att om jag fortsätter jobba med det här så kanske jag i framtiden måste försöka undvika att ha en publik relation, för jag har inget intresse av det, säger hon i podcasten.

Pojkvännen tillhör hennes privatliv

Den senaste tiden har hon istället sagt ifrån när de som intervjuar henne kommer in på ämnen som handlar om hennes familj och kärlekslivet. Programledaren Alexander Schulman har lagt märke till det och berättar att han varit nervös inför inspelningen med skådespelerskan.

– Jag har varit otroligt oroad för hur det här skulle bli, för att jag har varit så kluven. Jag har velat att du ska komma hit men samtidigt känt ”hur ska det gå?” Du är så otroligt svår i intervjuer, säger han.

Hedda Stiernstedt å sin sida menar att hon inte alls är svår att intervjua och påpekar att hon alltid är trevlig när hon tackar nej till att svara på frågor om sin pojkvän.

– Jag försöker bara hålla mitt privatliv otroligt privat. Sedan kan jag vara personlig och prata om mig, men de tillhör mitt privatliv, säger hon.

Säsong tre av Vår tid är nu sänds i höst på SVT.

LÄS MER: Vår tid är nu-stjärnan tårögd efter händelsen i Hellenius hörna: ”Blir rörd”

LÄS MER: Här är missarna i SVT:s succé Vår tid är nu

FOTO: Ibl/Eero Hannukainen, Ibl/Karin Törnblom

Senaste nytt