LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Därför vägrade Adam Lundgren sociala medier i flera år – sanningen bakom

04 jun, 2021 
Adam Lundgren har vägrat sociala medier
Adam Lundgren höll sig borta länge från sociala medier.
Men idag har han ett Instagram-konto.
Vad höll honom borta?
Annons
Se trailern för Max Anger - With One Eye OpenBrand logo
Se trailern för Max Anger - With One Eye Open

Den folkkära skådespelaren Adam Lundgren, 35, blev enormt uppmärksammad efter sin helt otroliga insats i serien Torka aldrig tårar utan handskar. Men det var ju där du kunde se Adam, i tv-rutan, inte genom sociala medier där många andra kändisar cirkulerar.

Hur kom det sig att Adam Lundgren valde att inte använda exempelvis Instagram när de flesta andra i hans bransch gjorde det (och fortfarande gör)?

Varför har inte Adam Lundgren Instagram?

Sanningen är faktiskt den att Adam Lundgren idag har ett konto på Instagram, efter många år utan. Men hur kommer det sig att han stod emot från första början och valde att leva ett liv utan att hänga på den sociala plattformen?

Adam Lundgren har länge varit skeptisk till sociala medier. Han har även varit aktuell i dokumentären Väga sociala medier där han faktiskt reser till Silicon Valley för att sätta sig in och förstå hur sociala medier faktiskt påverkar oss människor.

Annons

Skådespelaren valde bort sociala medier, då han helt enkelt upplevde att det tog alldeles för mycket tid från honom.

– Jag kände att jag var där för mycket, scrollade runt och blev orimligt glad för likes – och särskilt vissa personers likes. Jag kände att det inte var bra för mig med snabba minikickar, har Adam tidigare berättat i SVT:s Morgonstudion.

Vad heter Adam Lundgren på Instagram?

Som tidigare nämnt är Adam Lundgren idag aktiv på sociala medier. På Instagram heter han adam____lundgren, med fyra understreck och har över 5 000 följare.

På den sociala plattformen delar han främst med sig av sitt arbete, olikar roller han gjort och även reklam för en podden Kafé Café, som han driver tillsammans med bartendern och Caféskribenten Emil Åreng och filmregissören Måns Herngren.

Adam Lundgren i brunt står lutad mot en vägg
Adam Lundgren.

FOTO: Magnus Sandberg/TT, Johan Paulin/TT

Annons