Därför tvingas TV4-profilen byta kläder – i direktsändning

Därför tvingas TV4-profilen byta kläder – i direktsändning

Programledaren Suzanne Sjögren tvingades byta kläder i tv – nu berättar kollegan Henrik Alsterdal varför.

Det är inte alltid lätt att jobba med tv. Särskilt inte om du försöker gömma ett missöde för miljontals tittare.

Under onsdagens sändning av Nyhetsmorgon råkade nämligen programledaren Suzanne Sjögren, 43, ut för en fadäs som tvingade henne att plötsligt byta kläder – mitt emellan två sändningar.

Flera tittare har reagerat. “Jag tänkte faktiskt på det!”, skriver en tittare på instagram och en annan spekulerar i vad som faktiskt hände: “Jag sa till min, föga intresserade, femtonåring…hon har kanske kräkt på den andra blusen”.

LÄS OCKSÅ: Därför lämnar Tilde de Paula TV4:s ”Nyhetsmorgon”

Nyhetsankaret och TV4-profilen Henrik Alsterdal, 38, berättar om förvåningen när han skulle lämna över till Suzanne i direktsändning.

– Jag upptäckte först i sändning att Suzanne hade en helt annan outfit på sig och kan erkänna att jag blev förvånad, säger han till Hänt.se.

Bakom klädbytet låg nämligen en smör-incident. Henrik berättar att det var en timmes paus mellan sändningarna och då ska Suzanne har passat på att gå in till frukostbuffén. Hon skriver själv på instagram och skojar om den olyckliga händelsen:

“Till väster, sändning klockan 06. Till höger, sändning klockan 07. En smörklick ligger bakom bytet för er som undrat.. ” skriver hon under en screenshot av sändningen på instagram.

https://www.instagram.com/p/BaYKi6NhIt6/?taken-by=suzasjog74

Även Nyhetsmorgon själva har lagt upp ett klipp där de förklarar för förvirrade tittare vad som egentligen hände. “En smörklick var osaken”, skriver de på instagram.

Henrik Alsterdal är en van programledare och berättar för Hänt.se att klädbyten hör till vardagen.

– Det är inte helt ovanligt att programledare tvingas byta kläder. Själv har jag råkat doppa slipsen i frukostgröten och även spillt ner skjortan med kaffe. Jag måste säga att Suzanne hanterade det snyggt, säger han.

Hänt.se har sökt Suzanne.

Se också: Vi hänger hemma hos TV4-makarna Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad

Hemma hos Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad
Slå på ljud

LÄS OCKSÅ: Peter Jihde berättar om otäck händelse i Nyhetsmorgon

FRÅN FÖRSTASIDAN