LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför tvingas ESC-vinnaren Conchita Wurst berätta om sin hiv-smitta

16 apr, 2018 
Lina Arvidsson
Eurovision-vinnaren Conchita Wurst berättar om sin hiv-smitta.
Artisten och Eurovision-vinnaren Conchita Wurst är hiv-positiv. I ett Instagraminlägg väljer stjärnan att berätta om sin sjukdom.
Annons

Eurovision Song Contest-vinnaren Conchita Wurst, 29, berättar i ett Instagram-inlägg att hon är hiv-positiv. I det långa inlägget, skrivet på tyska, berättar stjärnan att hon haft sjukdomen i många år.

Anledningen till att hon väljer att gå ut med informationen nu är att ett ex hotat med att avslöja att hon har hiv.

Jag har varit hiv-positiv i många år. Det är irrelevant för allmänheten, men ett ex har hotat med att gå ut offentligt med den här privata informationen och jag ger inte någon rätten att i framtiden skrämma mig och att påverka mitt liv på detta sätt“, skriver Conchita Wurst.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hon skriver också att hon har fått behandling sedan hon fick diagnosen. Med opåvisbar virusmängd i blodet riskerar hon inte att föra smittan vidare.

I inlägget hyllar hon sin familj som gett sitt stöd från dag ett.

“För det andra är det här information som jag anser huvudsakligen är relevant för de personer där en sexuell kontakt skulle kunna vara ett alternativ”, skriver hon.

Annons

I slutet av inlägget riktar Conchita Wurst sig till sina fans och tackar på förhand för stödet.

“Informationen om min hiv-status kan vara ny för dig, men min status är det inte. Jag mår bra och jag är starkare, mer motiverad och befriad än någonsin. Tack för ditt stöd.”

Conchita Wurst skapades som ett alter ego av artisten Thomas “Tom” Neuwirth inför en talangjakt 2011. Conchita Wurst blev ett känt namn när hon tävlade för Österrike i Eurovision Song Contest 2014 med låten ”Rise like a phoenix”.

När hon trädde scenen för att framföra låten som vinnare av Eurovision Song Contest höjde hon en knuten näve i en segergest.

– Den här kvällen är dedikerad till alla som tror på en framtid med fred och frihet. Vi är ostoppbara, sa Conchita Wurst till publikens jubel.

FOTO: IBL

Annons