LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carin Da Silva flyttar tillbaka till Sverige – efter händelsen med maken

21 jun, 2024 
Linn Seipel
Linnea Söderberg
carin da silva och maken niklas persson
Carin da Silva med familj har sedan över fem år tillbaka bott i Belgien – men nu går flyttlasset tillbaka till Sverige.
För Hänt berättar Let's dance-profilen om händelsen bakom beslutet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carin da Silva brister ut i gråt – talar ut om traumat med sonenBrand logo
Carin da Silva brister ut i gråt – talar ut om traumat med sonen

Den mångfacetterade Carin da Silva, 39, blev först känd genom sin medverkan som proffsdansare i Let's dance. Sedan dess har hon synts och hörts i etern i decennier. På senare år framförallt i podcasten Våra sanningar med Vivi & Carin, som hon driver tillsammans med Vivi Wallin, innehållsskaparen bakom Instagram-kontot ”Mammasanningar”.

På det privata är Carin sedan över 10 år tillbaka gift med maken Niklas Persson och tillsammans har de de två sönerna Theo, 10, och Max, 7. I snart fem år har hela familjen varit bosatta i Bryssel, Belgien, efter att maken fått ett jobberbjudande där som transportattaché i Europeiska rådet.

Därför måste Carin da Silva flytta hem till Sverige igen: ”Min mans kontrakt har gått ut”

Men nu är det åter till gamla Svedala! I en ny intervju med Hänt berättar Carin om verkliga anledningen bakom flytten tillbaka – samt hur det känns för sönerna som nu för första gången kommer att gå i svensk skola.

Annons

– Det ska bli jättekul att komma hem och det är bra för barnen att börja svensk skola och tillbaka till våra gamla vänner och sådär. Sen kommer man ju sakna sina kompisar här otroligt mycket. Men vi vet också att vi kommer se dem igen även om vi flyttar, säger proffsdansaren till Hänt.

Varför väljer ni att flytta tillbaka till Stockholm?

– Min mans kontrakt har gått ut så det har varit bestämt hela tiden att vi skulle flytta tillbaka. Vi var liksom öppna för att flytta någon annanstans också, att inte flytta tillbaka Stockholm men nu blir det så. Sen vet jag inte vad som händer om ett eller två år, då kanske vi åker någon annanstans igen.

Men Niklas står inte utan jobb för det, utan går tillbaka till sin gamla tjänst på regeringskansliet, berättar Carin. För henne själv innebär flytten att livspusslet blir lite lättare.

– Jag har ju jobbat mot Sverige hela tiden. Så jag fortsätter som vanligt bara att jag slipper resa! Det ska faktiskt bli väldigt skönt. Man märker att man inte är 20 längre. Nu för tiden blir jag trött av att resa och det blev jag inte förut men man märker liksom att det tar på en. Det ska bli skönt att få landa lite.

carin da silvas make och söner
Fina familjen innan de flyttade till Bryssel från första början.Foto: TT/Karin Törnblom

Sönerna ska för första gången gå i svensk skola

Familjen lämnar Belgien redan i början på juli – men det stora flyttlasset tillbaka till huset i Nacka, som familjen under fem års tid haft uthyrt, går först i augusti.

Annons

Vad tänker barnen kring det här, det är ju ändå en stor förändring?

– Ja absolut. De har ju aldrig gått i svensk skola så de blir något helt nytt för dem. Men de har ganska lätt för förändring så de är mest exalterade och tycker det ska bli jättespännande och jättekul. Sen är det klart att de kommer sakna sina kompisar för ju äldre de blir desto svårare blir det att flytta med barnen, för då får de starkare relation till sina kompisar och sådär.

Men sönerna är bra på att anpassa sig, till sina vänner brukar Carina säga att de är ”easy travellers” – en fördel med att ha flyttat runt lite som barn. Något som kan bli något av en utmaning är däremot det faktum att barnen aldrig skrivit på svenska.

– De är mer bekväma på engelska så det blir något helt nytt för dem. Alltså, de pratar svenska och läser på svenska men de har aldrig skrivit på svenska. Så det blir nytt för dom. Men det är två skärpta killar så det kommer inte vara några problem.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, TV4

Annons