Därför tvingades Lotta Engberg avslöja skilsmässan: "Hon hade inget val"

Lotta Engberg tvingades berätta om skilsmässan efter att uppgifter om nya romansen läckt ut. "Hon hade inget val."

Tidningen Hänt i Veckan kunde i förra veckan berätta varför folkkära sångerskan och programledaren Lotta Engberg, 52, och maken tillika managern Patrik Ehlersson, 51, ska gå skilda vägar. Artisten har en ny kärlek.

– Lotta har träffat en annan man. Hon och Patrik är överens om att gå skilda vägar. De ville egentligen vänta med att berätta, men det läckte ut så de hade inget val, skriver Hänt i Veckan.

Lotta Engberg och Patrik Ehlersson är överens om att gå skilda vägar. Foto: IBL

Lotta Engberg och Patrik Ehlersson är överens om att gå skilda vägar. Foto: IBL

Anledningen till att Lotta ville hålla på nyheten om separationen berodde enligt tidningens källa på att hon ville berätta det i samband med pressintervjuerna inför “Lotta på Liseberg” som börjar den 22 juni och som sänds på TV4. På så sätt skulle hennes program, som har “Allsång på Skansen” som största konkurrent, få mer utrymme i medierna.

Ett liknande grepp använde exempelvis Laila Bagge, 42, inför sin medverkan i “Let’s Dance”. Trots att hon hade dejtat sin nya kille sedan i december, var det inte förrän hon skulle vara med i dansprogrammet som hon samma vecka berättade att hon var kär igen efter skilsmässan från Niclas Wahlgren, 49.

Lotta Engberg har redan träffat en ny kärlek. Foto: IBL

Lotta Engberg har redan träffat en ny kärlek. Foto: IBL

När Lotta väljer att ta bladet från mun återstår att se. I nuläget är hon och Patrik fortfarande skrivna på samma adress i Alingsås drygt fem mil norr om Göteborg där de har bott sedan slutet av 90-talet. Paret har varit ihop i 20 år och gifta sedan 1999. I skrivande stund har ansökan om skilsmässa ännu inte inkommit till Alingsås tingsrätt.

Lotta Engberg och Patrik Ehlersson har inte gått att nås för en kommentar.

Andra gillar:

20 godisar som heter något helt annat än vad du trodde

14 saker du aldrig bör säga till en gravid kvinna

Häntbloggen ryter till: “Skärp dig, Chris O’Neill”

FRÅN FÖRSTASIDAN