LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför tvingades Jessica Almenäs lämna sitt tv-jobb – skickades hem

21 feb, 2022 
Jessica Almenäs
Jessica Almenäs jobbade på TV4 i många år men tillslut sa kroppen ifrån.
Hon blev utbränd och kände då både en sorg och lättnad.
– I en travsändning tappade jag det helt, berättar hon i Framgångspodden.
Annons
Jessica Almenäs om coronapandemin: ”Skönt”Brand logo
Jessica Almenäs om coronapandemin: ”Skönt”

Jessica Almenäs är en känd tv-profil som både synts i TV4:s Nyhetsmorgon och Let's dance. Sedan ett par år tillbaka är hon en del av Kanal 5 och leder bland annat programmen Vem kan slå Anja och Foppa? samt Superstars.

Hon avslutade dessutom uppdraget OS-kväll med Almenäs som hon lett under Vinter-OS 2022. Men med en lång karriär bakom sig har det också kommit med- och motgångar. I Framgångspodden berättar hon nu om sin tid på TV4 som både innefattade utbrändhet och sjukskrivning.

Jessica om när hon blev utbränd på TV4: ”Kroppen stängde av”

Jessica jobbade som tidigare nämt på TV4 och berättar nu i Framgångspodden att hon blev utmattad och utbränd.

– Jag älskade mitt jobb, nästan över allt annat. Det var så otroligt kul, jag ville bara jobba, jobba och jobba. Då blir det lätt att man jobbar för mycket, och det är svårt att märka det eftersom det är så fruktansvärt kul!

Annons

Jessica förklarar att hon jobbade 78 dagar i rad. Varje dag skulle hon leverera, detta ledde till att hon inte hann med allt det andra i livet som var rörigt, bland annat en separation.

– Kroppen stängde av grej efter grej, tillslut fanns det inget mer att stänga av. Då sökte jag hjälp tillslut, i en travsändning tappade jag det helt. Jag stod och tittade på skärmen men förstod inte vad jag såg, jag kunde inte läsa siffror och jag var helt snurrig. Jag sa till min expert att du får ta över för jag ser ingenting, säger Jessica Almenäs.

Fick uppsöka vård efter hjärtklappning: ”Började storgråta”

Hon fick sedan hjälp av en läkare som konstaterade på en gång att hon var utbränd och behövde sjukskrivas .

Annons

– Jag la mig ner på golvet och hade hjärtklappning, var tvungen att ställa in Nyhetsmorgon dagen efter för jag bara skakade och det gick inte över. Veckan efter det skickade de mig till företagsläkaren på TV4. Han sa till mig direkt att du är utbränd och du är sjukskriven från och med idag. Jag sa det går inte, det är för många saker. Han sa då nej, det gäller från och med nu, säger Jessica Almenär och tillägger:

– Då gick jag ut ifrån hans kontor och började storgråta, för jag var lättad, någon hade sätt att här finns inget kvar, det är tomt, något måste göras. Så det var väldigt skönt men också väldigt jobbigt såklart.

FOTO: TV4 / TT

Annons