Därför tvingade SVT Oscar Enestad att ändra i låten om Cecilia

Så tvingade SVT oscar att ändra i låten om Cecilia

Oscar Enestad gick från att inte prata alls om sin kärlek till Cecilia Dahlgren till att helt tillägna sitt första egna bidrag i Melodifestivalen åt henne. Men för Aftonbladet berättar Oscar nu hur SVT fick honom att ändra texten.

Den tidigare FO&O-medlemmen Oscar Enestad, 21, tävlar i årets Melodifestival med bidrager I love it som han tillägnar åt flickvännen Cecilia Dahlbom, 50. Nu avslöjar han för Aftonbladet att SVT fick honom att ändra i texten då den bröt mot reglerna i Eurovision.

Annons: Upplever du ditt hår som torrt och skadat? Här är din räddning – inpackningen som återfuktar, ger lyster och motverkar frissigt hår!

– Vi hade ordet fuck med. Vi ändrade och tog bort det för att i den här tävlingen… i det här forumet så kanske… det är mycket barn som kollar. Det är fortfarande samma betydelse, men jag vill inte att det ska misstolkas när man säger ”fuck’em it’s exciting”. Så därför valde vi att ta bort det, säger Oscar till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi ändrade den, vi korrigerade den för att den skulle vara lite mer anpassningsbar i Mellon. Den var lite grövre först, det fanns lite mer ilska i den.

Låten i sig handlar om att man ska få älska vem man vill, och syftar på den egna kamp han fått ta sig igenom för kärleken.

– Det är en kärlekslåt, om frigörelse och att man ska få älska den man vill och vara den man är. Den resan jag har gått igenom med mig och min tjej och de känslor som jag har upplevt under den här tidens gång, har Oscar tidigare berättat för Hänt.

Oscar om nya kärleksbeslutet

Oscar gick från att inte prata om kärleken till Cecilia alls till att sjunga om henne i Melodifestivalen. För Hänt berättar Oscar om beslutet.

– När låten skrevs så kände jag bara att ”nu är det dags”. I och med det beslutet så känns det bra nu. Jag har ett budskap och hoppas att jag kan influera andra människor med det här i den här frågan. Man ska älska vem man vill. De andra som säger emot kan sätta sig ner, säger han.

Idag har Oscar och Cecilia varit ett par i tre år, och hon är på plats på Mello för att stötta Oscar.

LÄS MER: Oscar Enestad, 21, om vändningen i relationen med Cecilia Dahlbom, 50

LÄS MER: Kändisparen med störst åldersskillnad – så träffades de

FOTO: TT

SENASTE NYTT!