LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför tvingade SVT Oscar Enestad att ändra i låten om Cecilia

09 feb, 2019 
Så tvingade SVT oscar att ändra i låten om Cecilia
Oscar Enestad gick från att inte prata alls om sin kärlek till Cecilia Dahlgren till att helt tillägna sitt första egna bidrag i Melodifestivalen åt henne. Men för Aftonbladet berättar Oscar nu hur SVT fick honom att ändra texten.
Annons

Den tidigare FO&O-medlemmen Oscar Enestad, 21, tävlar i årets Melodifestival med bidrager I love it som han tillägnar åt flickvännen Cecilia Dahlbom, 50. Nu avslöjar han för Aftonbladet att SVT fick honom att ändra i texten då den bröt mot reglerna i Eurovision.

– Vi hade ordet fuck med. Vi ändrade och tog bort det för att i den här tävlingen… i det här forumet så kanske… det är mycket barn som kollar. Det är fortfarande samma betydelse, men jag vill inte att det ska misstolkas när man säger ”fuck’em it’s exciting”. Så därför valde vi att ta bort det, säger Oscar till Aftonbladet och fortsätter:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vi ändrade den, vi korrigerade den för att den skulle vara lite mer anpassningsbar i Mellon. Den var lite grövre först, det fanns lite mer ilska i den.

Låten i sig handlar om att man ska få älska vem man vill, och syftar på den egna kamp han fått ta sig igenom för kärleken.

– Det är en kärlekslåt, om frigörelse och att man ska få älska den man vill och vara den man är. Den resan jag har gått igenom med mig och min tjej och de känslor som jag har upplevt under den här tidens gång, har Oscar tidigare berättat för Hänt.

Annons

Oscar om nya kärleksbeslutet

Oscar gick från att inte prata om kärleken till Cecilia alls till att sjunga om henne i Melodifestivalen. För Hänt berättar Oscar om beslutet.

– När låten skrevs så kände jag bara att ”nu är det dags”. I och med det beslutet så känns det bra nu. Jag har ett budskap och hoppas att jag kan influera andra människor med det här i den här frågan. Man ska älska vem man vill. De andra som säger emot kan sätta sig ner, säger han.

Idag har Oscar och Cecilia varit ett par i tre år, och hon är på plats på Mello för att stötta Oscar.

FOTO: TT

Annons