TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Därför tatuerade sig Björn Ranelid

23 okt, 2014 
AvCharles Thulin
Rawr! Allti-i-allo-profilen Björn Ranelid har gaddat sig: "Det är inte så att jag reflekterat över detta särskilt länge."
Annons

Björn Ranelid, 65, gillar att chocka Sverige. Nu gäller det inte ett märkligt citat eller ett okonventionellt framträdande i Melodifestivalen.

Författaren var hos Malou von Siwers, 61, för att prata om sin nya bok “Kärleken och de sista människorna på jorden”. Boken som Ranelid bad Expressen att inte recensera eftersom han redan vet att romanen ”är viktigare än alla andra böcker som ges ut i Sverige i år”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men inledningen av programmet kom att handla om något helt annat än hans författarskap – nämligen:

Ranelid1
Björn Ranelid med sin blottade, och bläckade, bringa. Foto: TV4

Skåningen gled in med skjortan rejält uppknäppt och blottade en ståtlig tatuering av en tiger som täcker hela bröstet. Malou blev tagen på sängen.

– Hur gammal den är? Fem dagar, fyra dagar, säger Björn och tänker efter lite extra innan han berättade varför han gaddade sig

Annons

– Ja, alltså, två av mina barn är tatuerade men det är väl mest den yngste sonen som är det. Han sa: “Pappa, skulle du kunna tänka dig att göra detta”. Det är inte så att jag reflekterat över detta särskilt länge, säger Ranelid och fortsätter:

Ranelid2
Raaaawr! Foto: TV4

– För mig är det inte särskilt dramatiskt. Utan nu har jag gjort det. Låt vara att det är en stigmatisering rent faktiskt. Den går in i huden livet ut. När det gäller Ranelids val av motiv råder inga tvivel.

– Tigern är stark och dessutom utrotningshotad. Ett statement.

Annons