LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Johan Östling tar över efter Tilde de Paula Eby

24 aug, 2018 
Lina Arvidsson
Johan Östling tar över efter Tilde de Paula i Hela Sverige bakar
Tilde de Paula Eby har slutat som programledare för Hela Sverige bakar. Snart är det premiär för den nya programledarduon Johan Östling och Tina Nordström. "Jag har alltid tyckt att programmet är jättefint", säger Johan Östling.
Annons

Tilde de Paula Eby, 45, har gjort sin sista säsong som programledare för Hela Sverige bakar. Hon ersätts nu av inte mindre än två personer: skådespelaren Johan Östling, 44, och tv-kocken Tina Nordström, 45.

De flesta känner igen Johan Östling från filmer som Smala Susie och Mammas pojkar. Förra året medverkade han i Hela kändis-Sverige bakar – och han gillade kombinationen av sötsaker och tävling.

Steget till att bli programledare för Hela Sverige bakar kändes dock långt för Johan Östling. Men trots det tvekade han inte till att ta sig an utmaningen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Programmet är jättefint, det har jag alltid tyckt. Pastellfärgad glädje, sommar-Sverige, positivitet, säger Johan Östling.

Han fortsätter:

– Den här sommaren vi har haft i tältet vid Taxinge har varit galet fin. Ett minne för livet har det blivit. Och att få hänga med Tina Nordström som är så proffsig har varit så kul.

Just kombinationen Johan Östling/Tina Nordström visade sig vara ett lyckodrag. Johan berättar att kemin mellan dem stämde med en gång.

Annons

– Det var någon som hade lite koll på det, att vi skulle klicka. Och det blev verkligen så, som en syskonrelation kan man säga. Vi hade kul varje dag! säger Johan Östling.

Sommaren blev full av jobb och sötsaker för Johan och Tina. En av de bästa förmånerna med jobbet var just att provsmaka deltagarnas alster, menar Johan. Ändå har han inte tröttnat.

– Jag har nog fått mersmak kan man säga, jag har inga problem att smaka på godsaker. Det var bara att gå all in. Men nu längtar jag tillbaka till tältet på ett vis. Det var väldigt härligt, säger Johan Östling.

Att leda Hela Sverige bakar är Johan Östlings första programledarjobb, men han hoppas få fortsätta på samma spår.

– Det hoppas jag verkligen. Och hoppas nu att Hela Sverige bakar blir så bra som det kändes och att tv-publiken gillar det, säger Johan Östling.

FOTO: IBL

Annons