ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Därför tackade Michel Tornéus nej till att festa med Armand Duplantis

04 okt, 2023 
Armand Duplantis gjorde succé i friidrotts-VM i somras.
Längdhoppslegenden Michel Tornéus var på plats i Budapest men han firade aldrig svenskens framgång.
Nu berättar han för Hänt vad det berodde på.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Michel Tornéus om relationen till Filip Lamprecht - efter vinsten: ”Väldigt olika”Brand logo
Michel Tornéus om relationen till Filip Lamprecht - efter vinsten: ”Väldigt olika”

I somras gick friidrotts-VM 2023 av stapeln nere i Budapest och på plats från svenskt håll hittade vi bland annat Michel Tornéus och Carolina Klüft som experter. Som programledare såg vi Frida Nordstrand och i kommentatorbåset satt Johan Edlund och A Lennart Julin.

Men huvudpersonerna var ju egentligen det svenska friidrottslandslaget, som hade stora framgångar! Bland annat tog Daniel Ståhl VM-guld i diskus och Armand Duplantis slog sitt egna världsrekord i stavhopp, samt tog hem VM-guldet.

– Det var ett "job well done". Alla hoppade så jäkla bra! Jag tror att det är första VM-finalen som det är två över 6 meter så det var jättehög nivå idag. Men det är ju så, det ärr mästerskap och alla vill göra sin bästa prestation på just den här tävlingen. Jag är jättestolt över mig själv, sa "Mondo" efter tävlingen.

Annons

Michel Tornéus om att jobba med Carolina Klüft

När Hänt träffar Michel Tornéus på Barncancergalan berättar han om friidrott-sommaren.

Hur var det att jobba med landslaget och hela gänget?

– Dels var det kul att jobba med Carro igen, vi är ju träningskamrater sedan tidigare. Men också att få se svenskarna gå in och prestera och ta medaljer, det är jättehäftigt. Jag har ju själv stått där nere så jag vet den där känslan och att bara få se det här som de jobbat och kämpat för, det är en häftig känsla.

Michel Tornéus har det svenska rekordet i längdhopp på 8,44 meter. Fram till och med 2015 hade han nio svenska mästerskapsguld i längdhopp och ett i tresteg. Men idag har han lagt karriären på hyllan och syns då och då i tv-rutan. Tidigare i år kammade han hem vinsten i Hela kändis-Sverige bakar tillsammans med Filip Lamprecht.

Därför firade inte Michel Tornéus svenskarnas VM-guld

I friidrotts-VM 2023 blev det som sagt medaljer för svenska landslaget och flera anledningar att fira. Men Michel firade aldrig med Armand Duplantis. Nu berättar han varför.

Armand Duplantis slog ju sitt egna världsrekord, firade du det med honom?

– Alltså landslaget får liksom göra sin grej, jag var ju där som media. Så jag försöker ju separera det, jag kan fira det med dem när de kommer hem. Men på plats så vill man liksom hålla det lite så, säger han till Hänt och fortsätter:

– Men jag var nog den som skrek mest när Daniel Ståhl tog VM-guldet i diskus i alla fall, det kan jag lova.

FOTO: PHILIPP SCHMIDLI

Annons