TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Därför stoppas Laila Bagge från att träffa 16-årige sonen Liam Pitts vänner

30 maj, 2019 
AvSarah Mansouri
Laila Bagge och Liam Pitts på pressträffen av Lailaland.
Laila Bagge och sonen Liam Pitts har en nära relation. Men när det kommer till att besöka skolan vill Liam helst inte att hans mamma ska göra det. I podcasten Vad har Hänt? berättar Laila varför.
Annons
Så delar Korosh Kananian och Laila Bagge på ekonomin ”Tjänar mer än mig”Brand logo
Så delar Korosh Kananian och Laila Bagge på ekonomin ”Tjänar mer än mig”

Tv- och radioprofilen Laila Bagge, 46, blev ett välkänt ansikte för svenska folket när hon satt i juryn i Idol på TV4. Men det är knappast den enda bedriften i karriären.

Innan hon blev en offentlig person skrev hon låtar till flera artister, däribland Celine Dion, 50. Hon tog även världsstjärnan Zara Larsson, 21, från Talang till ett skivbolag, jobbade med populära gruppen Play som manager och har dessutom själv tidigare varit artist – bara för att nämna några saker.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Idag är hon tillbaka i manager-branschen och sedan några år tillbaka är hon också programledare för radioprogrammet Rix MorronZoo. Hon syns även i den egna realityserien Lailaland på TV3, där tittarna får följa hennes och sonen Liam Pitts, 16, vardag. Laila och Liam har en nära relation och gillar att retas med varandra.

I podcasten Vad har Hänt? avslöjar Laila hur hon brukar hämnas på sin son om han skämmer ut henne – och det gör hon genom att dyka upp på Liams skola.

Annons

– Han hatar ju när jag kommer till hans skola, det gör han, han avskyr det. Dels för att han känner att folk ofta behandlar honom annorlunda när jag är där, att de är extra trevliga och när jag har gått så är de inte lika trevliga längre. Det gäller både vuxna och ungdomar då, säger Laila Bagge i podden.

Lailas egna erfarenheter

Laila Bagge tycker självklart att det är tråkigt när folk beter sig på det viset. Hon berättar också hur hon tidigare i sitt liv kunnat uppleva liknande situationer, fast från andra sidan.

– Jag har själv varit med om det tidigare i en annan benämning, till exempel när jag var gift med Anders Bagge, säger Laila.

På den tiden var Laila manager och hade skrivit många kända låtar, men hon var ännu inte en offentlig person, så oftast visste inte folk vem hon var när de först träffade henne. Då märkte hon stor skillnad på hur folk betedde sig mot henne när de fick reda på allt hon låg bakom. Innan de visste vem hon var kunde hon bli illa behandlad, för att i nästa stund bli fjäskad för.

Annons

– Nu vet ju oftast de flesta vem jag är, så då vet jag inte riktigt om de skulle gillat mig för att jag är den jag är eller om det är för att jag är en offentlig person, säger Laila Bagge.

”Vill bara bli betraktad som normal”

Däremot är det ännu inte alla som vet vem sonen Liam är, så han kan fortfarande se hur folk ändrar beteende när de får veta vem han är. Men att vara son till Laila Bagge betyder inte alltid att folk blir mer trevliga när de får reda på vem man är, utan det kan också få motsatt effekt, menar Laila.

– När de får reda på att jag är hans mamma, då kan det också bli att ”du ska inte tro att du är något”. Så då finns det den fasen; att han kämpar mycket mer för att du ska inte tro att ”du ska få åka på någon jädra räkmacka”, säger Laila.

Tv-profilen understryker dock att det inte är synd om Liam, men att han bara vill vara som alla andra – utan att behöva bli dömd utifrån vem hans mamma är.

– Han vill bara bli betraktad normal. Så därför älskar han att träffa människor först, för då vet han var han har dem och han vet vem de är innan han berättar att jag är hans mamma, eller att de får reda på det, säger Laila i Vad har Hänt?.

Hör hela intervjun med Laila Bagge i avsnittet Bakom kulisserna av Lailaland, du hittar podcasten Vad har Hänt? här.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Mickan Palmquist

Annons