Därför stoppas Biggest loser VIP – Anna Brolin om TV4:s beslut

TV4 beslutar att stoppa en ny säsong av Biggest loser VIP. Programledaren Anna Brolin kommenterar saken.

Efter bara två säsonger meddelar TV4 att det inte blir någon ny säsong av Biggest loser VIP
För Hänt talar programledaren Anna Brolin ut om sina känslor kring valet att stoppa programmet.
Slå på ljud

Det var 2017 som den allra första säsongen av kändisversionen av Biggest loser sändes på TV4. Programmet fick namnet Biggest loser VIP – och i rutan syntes bland andra artisten Anna Book, 49, sångerskan Camilla Henemark, 54, och stylisten Jonas Hallberg, 48, som alla kämpade hårt för att gå ner i vikt i tv.

I den första säsongen stod Anna Book som vinnare efter en viktnedgång på 22,7 kilo. Året efter kammade författaren Erik Hörstadius hem segern efter en rafflande kamp mot kocken Alexandra Zazzi. Men någon tredje säsong finns inte på kartan. Det bekräftar nu TV4 för Aftonbladet.

”Biggest loser VIP har varit mycket uppskattat av våra tittare men just nu finns inga planer på en ny säsong”, skriver Lina Berggrén, presschef på TV4, i ett sms till tidningen.

Anna Brolin om TV4:s besked

Under de två år som Biggest loser VIP sänts på TV4 har Anna Brolin, 39, axlat rollen som programledare. När Hänt når Anna bekräftar även hon att det inte blir någon ny säsong av programmet, men att det inte är omöjligt att konceptet kommer tillbaka i framtiden.

”Det blir nog inget denna säsong, men kan väl bli något så småningom. Som jag har förstått det. Det är otroligt roligt att jobba med och jag upplever att de som varit med verkligen uppskattar att göra den hälsoresa som backas av ett professionellt team, så hoppas att fler vågar ta chansen längre fram”, skriver hon i ett meddelande till Hänt.

Just nu har Anna Brolin fullt upp med inspelningarna av originalprogrammet Biggest loser, som har premiär på TV4 2020. Redan nu har programledaren avslöjat att det blir en dramatisk och känslosam säsong.

Därför vägrar Kikki Danielsson delta i Biggest loser VIP

Tidigare i höst gick den folkkära artisten Kikki Danielsson, 67, ut med att hon blivit tillfrågad att vara med i Biggest loser VIP flera gånger, men att hon tackat nej. I podcasten Fördomspodden förklarade hon bestämt varför hon inte vill medverka i programmet.

– Nej, jag tänker inte dö i tv. Jag tycker de här övningarna är alldeles för vansinniga på en överviktig människa, sa Kikki i podden.

Efter Kikki Danielssons uttalande gick Biggest loser-tränaren Mikael Hollsten, 35, ut i en intervju med Aftonbladet och förklarade att han inte höll med artisten i hennes kritik mot programmet.

– Jag tycker det är trist att hon har den inställningen. Vi har absolut inte med några farliga övningar. Vi tränar bara väldigt hårt. Ingen tvingas till att träna hårdare än man klarar av och som överviktig har man ju fysiska begränsningar så det brukar lösa sig av sig självt, sa Mikael Hollsten till tidningen.

FOTO: TT/Patrik Österberg, TV4

SENASTE NYTT!