LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Därför ställs Guldtuben 2019 in – bara dagar innan

09 maj, 2019 
AvElin Möllervärn
Därför ställs guldtuben in
Med bara dagar innan Sveriges enda Youtube-gala Guldtuben skulle gått av stapeln, ställs den nu in. ”Det har inte funnits en ekonomisk vinning i projektet”, säger Anna Hammerlid, vd på Splay One.
Annons

Guldtuben är en svensk branschgala som sedan 2014 delat ut priser till personligheter som gjort sig särskilt bemärkta inom sociala medier och ursprungligen enbart inom Youtube. Den har initierats och anordnats av Splay Networks som är ett nätverk inom Youtube. Varje vår har svenska Youtube-stjärnor uppmärksammats och hyllats på galan, och förra året direktsändes galan för första gången på SVT.

Kritiserades av Joakim Lundell

Tillställningen hamnade blåsväder 2017 när en av Sveriges mest framgångsrika youtubers Joakim Lundell kallade galan för ”korrupt”.

– Det är ju ett nätverk som anordnar den här galan och de har ju sina Youtubers och ju mer de är framgångsrika ju mer tjänar nätverket pengar. De andra nätverken vill ju vara med och anordna Guldtuben för att det ska bli rättvist, men Splay vill ju inte ta in någon, sa han då till SVT Nyheter.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Därför ställs Guldtuben 2019 in

Nu, med bara dagar innan galan skulle gått av stapeln, ställs den in.

Annons

– Guldtuben har från start varit ett projekt byggt på passion med syftet att hylla det community av digitala talanger och kreatörer som inte har fått det utrymme de förtjänar i traditionell media. Det har inte funnits en ekonomisk vinning i projektet utan framför allt Splay One, och partners till oss, har stått för de investeringar som krävts för att genomföra galan, säger Anna Hammerlid, vd på Splay One via ett pressmeddelande.

Hon fortsätter och berättar att planen är komma tillbaka nästa år, starkare än någonsin.

– Nu har Guldtuben vuxit till ett stort nationellt event som samlar hela branschen, och med den utvecklingen så behöver vi ta ett omtag i hur vi organiserar galan för att genomföra den med högsta möjliga kvalitet. Det känns såklart lite trist att behöva stå över årets gala, men vi siktar på att komma tillbaka starkare än någonsin nästa år.

FOTO: TT

Annons