LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför splittrades succéduon: "Vi var som ett gift par"

03 okt, 2017 
Lina Arvidsson
Mia Skäringer & Klara Zimmergren var omåttligt populära med humorserien "Mia & Klara" som hade premiär 2007. Nu berättar Mia Skäringer varför succéduon valde att sluta samarbeta.
Annons

Mia Skäringer, 40, slog, tillsammans med Klara Zimmergren, 50, igenom med humorserien “Mia & Klara” som sändes i två säsonger i SVT.

Mia Skäringer och Klara Zimmergren började i radio med serien “Roll On” och sedan tog de karaktärerna till tv-rutan. Bland de mest minnesvärda karaktärerna var frisören Gulletussan och tatueraren Tabita som gjordes av Mia Skäringer.

“Mia & Klara” var en stor succé och första säsongen, som sändes 2007, fick en uppföljning två år senare.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men efter andra säsongen lades programmet ner och de båda komikerna gick vidare på varsitt håll. I podcasten Värvet berättar Mia Skäringer varför hon och Klara gick skilda vägar.

– Vi jobbar inte ihop nu. Det blev så på grund av livet självt, vi var nästan som ett gift par. Vi jobbade ihop, vi umgicks privat, vi bodde ihop under inspelningsperioder. Så att det blev naturligt att vi gled isär senare, säger Mia Skäringer och fortsätter:

– Sen hade vi olika drömmar, tror jag litegrann.

Mia Skäringer är aktuell i “Solsidan“-filmen som har premiär i jul.

FOTO: IBL, Stella

Annons