AvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anna Brolin plockas bort – därför tar Malin Stenbäck över Biggest loser 2023

28 okt, 2022 UPPDATERAD 28 okt, 2022
Anna Brolin
Den populära TV4-programledaren Anna Brolin leder många program på kanalen.
Nu står det klart att hon byts ut och ersätts av Malin Stenbäck.

”Det går helt enkelt inte schemamässigt”, skriver Anna i ett meddelande till Hänt.
Annons
Anna Brolin om Efter fem: "Hänt otroligt mycket"Brand logo
Anna Brolin om Efter fem: "Hänt otroligt mycket"

Den välkända sportjournalisten och programledaren Anna Brolin, 42, är en omtyckt profil på TV4. Senaste åren har vi sett henne i både Farmen, Efter fem och Biggest loser. Men nu står det klart att Anna ersätts i det sistnämnda då Malin Stenbäck, 35, tar över som programledare för Biggest loser 2023, detta efter att programmet pausats under pandemin.

– Det är med stor glädje jag tar över rollen som programledare för Biggest loser, ett program som ligger mig varmt om hjärtat. Hälsa och välbefinnande är så oerhört viktigt och att se deltagarna genomgå den här resan, både mentalt och fysiskt, är en stark upplevelse som jag ser fram emot att få dela med tittarna, säger Malin Stenbäck i ett pressmeddelande.

Annons

Anna bekräftar avhoppet – därför byts hon ut

Men vad är egentligen anledningen till att Malin nu presenteras som programledare istället för Anna? När Hänt når Anna berättar hon sanningen bakom beslutet.

”Jag jobbar fullt tid med Efter Fem och i vinter även Fotbolls-VM så det går helt enkelt inte schemamässigt - men det känns helt otroligt bra att grymma Malin tar över programmet - hon kommer vara helt lysande och tillsammans med fantastiska Pischa o co är deltagarna i oerhört trygga händer!”, skriver Anna till Hänt.

Stora ändringarna i Biggest loser inför nya säsongen

Det är inte bara att Anna byts ut som ändrar programmet framöver, dessutom kommer deltagarna i Biggest loser få en större bredd i hjälpen och coachningen. Hela tre experter inom träning, kost och mental hälsa finns som stöd. Personliga tränaren Pischa Strindsted kommer att fokusera på förändringen på slottet medan terapeuten Tobias Sahlin och dietisten Caroline Wilbois kommer att fokusera på livet efter programmet.

Annons

Det blir alltså helt nytt att deltagarna får hjälp även när programmet är över. I en intervju med TT berättar Malin att den mycket kritiserade frestelsetävlingen också är bortplockad inför den kommande säsongen.

– Det känns inte så schysst när man försöker bli bättre på något, det är väldigt motsägelsefullt att då be dem äta massor. Sedan kan man inte vänta sig att få samma resultat hemma som när man bor på slottet, tränar åtta timmar per dag och äter tonfisk på burk. Vi ska ge dem så många nycklar vi bara kan för att det ska fungera även i vardagen, när de kommit hem igen.

När Hänt når Malin berättar hon om lyckan över uppdraget och tydliggör hon ändringarna som har gjorts inför den nya säsongen.

Annons

”Jag blev jättesmickrad när jag fick frågan och var inte sen att tacka ja. När jag fick programmet presenterat för mig så var det med de förändringar som gjorts till denna säsong. Att få en mer långsiktig plan för våra deltagare, med hjälp av tränare, dietist och psykoterapeut. Dessutom har vi plockat bort själva utröstningsmomentet, nu är det bara vågen som avgör om man är kvar eller åker hem”, skriver Malin till Hänt och fortsätter:

”Samt att tävlingar som bygger på frestelse eller liknande tagits bort. Allt för att hjälpa deltagarna mot en bättre hälsa, långsiktigt. Så jag tyckte det lät kanon och blev väldigt glad över att få frågan att leda denna säsong”.

Biggest loser har säsongspremiär måndagen den 30 januari 2023 på TV4 Play och TV4.

FOTO: TT

Annons