LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför lämnade Per Morberg helt – berättar om beslutet: “Var besatt”

07 maj, 2023 
PER MORBERG
Per Morberg hade en otroligt lovande karriär framför sig när han plötsligt behövde lägga ner allt.
Nu berättar han varför han försvann.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Per Morberg om att arbeta tillsammans med familjenBrand logo
Per Morberg om att arbeta tillsammans med familjen

I många år kunde man följa Per Morberg, 62, i det populära programmet Vad blir det för mat?. Han bjöd både tittare och gäster hem till sitt kök där han lagade god mat, med massvis av varierande recept. Men Per var inte den enda i familjen som syntes till i rutan, många gånger fick vi även se hustrun Inese Bergs Morberg, 68, dyka upp i köket.

I podcasten Brottarbröder med Martin Lidberg och Jimmy Lidberg, berättar Per att programmet i princip var improviserat, och att hustrun låg bakom många av de briljanta idéerna.

– Jag hittade på alla recept och alla, alla situationerna. Det finns inte ett ord skrivet i ett enda program. Aldrig, berättar han och fortsätter:

– Inese var också mycket bidragande med idéer och sånt där, så vi skapade allting där.

Annons

Därför lämnade Per Morberg judon

Succén var ett faktum men något som många kanske inte visste om Per är att han en gång i tiden var en mycket lovande judo-talang.

– Ja, det stämmer. Jag har aldrig varit särskilt blygsam av mig, men jag kan judo, jag kan spela teater och jag kan laga mat. Men det är jag jävligt bra på, sedan är jag halvusel på det mesta. Men jag valde en annan väg, säger han i podden Brottarbröder.

Många undrar nog hur det kom sig att Per inte satsade på judon och nu berättar han att det hela faktiskt berodde på en skada.

– Jag tävlade en tävling på den tiden, det här var väl 1979-1980. Då gick min armbåge ur led, den stod åt andra hållet. Då var jag liksom den största talangen man hade, tror du det var någon som frågade hur jag mådde? Det där tog jättelång tid innan det läkte, säger han i podden och fortsätter:

– Jag kan fortfarande, när jag sitter och skriver, känna att det är en grej som far omkring här inne och då pratar vi 42 år sedan. Då blev det liksom så att jag hade tränat och tränat och tränat och skrivit mina dagböcker. Jag tränade sex gånger i veckan på den tiden, jag var besatt.

Judo-karriären blev helt enkelt något han fick lägga på hyllan och Per fick andra intressen.

– Sedan började man ju bli vuxen, utbilda sig och fick jobb på Stockholms bästa nattklubb och sådant där, då blev det ju lite andra intressen. Så då blev det att det rann ut i sanden.

FOTO: ANDERS WIKLUND / TT, Karin Törnblom/TT

Annons