LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför saknas Kristofer Hivju i flera av Beck filmerna

13 apr, 2023 
Simon Lundh
Kristofer Hivju
Den norske skådespelaren Kristofer Hivju spelar Steinar i Beck filmerna.
Nu berättar skådespelaren om varför han inte syns i varje ny film.
– Jag kan inte vara borta, säger Kristofer Hivju.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Alexander Skarsgårds bebislycka – nu bekräftar han: ”Ovant”Brand logo
Alexander Skarsgårds bebislycka – nu bekräftar han: ”Ovant”

Kristofer Hivju, 44, fick sitt internationella genombrott i den kritikerrosade och en av de största serierna någonsin Game of Thrones där han spelade Thormund Giantsbane. För den som inte hade koll på skådespelaren tidigare så slog han igenom på riktigt på den svenska filmscenen efter sin roll som den norska polisen Steinar Hovland i de nyare Beckfilmerna.

Sedan han tog över efter Mikael Persbrandt 2016 i Beckfilmen Steinar har Kristofer varit en del av den svenska filmserien. Dock får vi tyvärr inte se det det rödhåriga håret och skägget i alla Beckfilmer som spelas in.

Kristofer Hivju om varför han inte syns i Beckfilmerna

I en intervju med Aftonbladet berättar Kristofer om varför han inte syns i alla Beckfilmer som släpps på TV4 och C More.

– Vi filmar fyra filmer under ett halvår. Jag kan inte vara borta från familjen så länge. Därför har vi förklarat varför han inte alltid är med, säger Kristofer och fortsätter att förklara hur de löser det med manuset i serien.

Annons

– Ett tag skulle han hem till Oslo och hålla ihop familjen. Den här gången är han på lån från Oslo-polisen. Serien är ju inte avhängig av mig. Det är många att bygga historierna kring. Nu har ju både Martin Wallström och Valter Skarsgård kommit in, säger Kristofer i intervjun.

Steinar liknas med Petter Northug

Den senaste filmen där Kristofer syns i rollen som Steinar är i Beck – Quid pro quo som hade premiär på C More den 17 mars. Det är den 12:e filmen som han spelar den norske polisen i en Beckfilm. När han klev på rollen efter Mikael Persbrandt 2016 beskrevs Steinar som polisens motsvarighet till den norska före detta längdåkaren Petter Northug. En kontroversiell längdskidåkare som verkligen stack ut i mängden. I intervjun förklarar Kristofer om hur karraktären Steinar skulle tas emot av Martin Beck.

– Martin Beck var ju inte nöjd med den norske polisen som liksom bräkte in i hans liv, det var det vi spelade på lite grann, säger Kristofer.

Vi får hålla utkik efter vilka fler kommande Beckfilmer som den norske skådespelaren dyker upp i framöver.

FOTO: LÖVKVIST MALIN/Aftonbladet

Annons