TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Därför saknas Jenny Strömstedt med Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon

06 sep, 2021 
JENNY STRÖMSTEDT, STEFFO TÖRNQUIST
Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist är ett riktigt radarpar i Nyhetsmorgon.
Men i torsdagens program var det plötsligt Maria Forsblom som syntes till vid Steffos sida.
Här är anledningen till Jennys frånvaro!
Annons
5 saker du kanske inte visste om Anders PihlbladBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Anders Pihlblad

Steffo Törnquist, 65, är ett välkänt ansikte för Nyhetsmorgon-tittarna. Med tanke på att han jobbat med morgonshowen de senaste 21 åren så råder det ingen tvekan om att han trivs bra.

En person han trivs extra bra att jobba med är parhästen Jenny Strömstedt, 49. Steffo har tidigare berättat för Hänt att samarbetet med Jenny är helt oslagbart.

– Jempa och jag har fullständig tillit till varann, både journalistiskt och personligt. Vi täcker upp för varann, tänker oftast lika, vill alltid varann väl, och så är vi båda lika förtjusta i såväl allvar som löjl. Vi bestämmer aldrig vem som ska säga vad, vi följer aldrig manus, det bara flyter på ändå, har Steffo tidigare sagt till Hänt.

Steffos framtidsbesked för Nyhetsmorgon

I vintras fyllde Steffo 65 år. Vid det laget tänker kanske många att de ska ha gått i pension, så tänker däremot inte Steffo. Han har tidigare berättat hur mycket han tycker om sitt jobb och att sluta på Nyhetsmorgon finns inte med på hans agenda.

Annons

– När jag växte upp var 65 den traditionella pensionsåldern och alla gubbar och män var farbröder. Jag känner mig lika löjlig som jag alltid har gjort och kan inte förstå att jag fyller 65. Men jag har ingen noja, det har jag aldrig haft, sa han då till Aftonbladet.

I somras kunde han däremot faktiskt komma med ett besked om pension, även om Steffo inte riktigt kan lita på sig själv i den frågan.

– Jag blir nog kvar på Nyhetsmorgon över nästa ordinarie riksdagsval och regeringsbildning, dvs 1,5 år till. Jag älskar ju det politiska spelet. Efter det är jag 67 år och då är det väl kanske läge att hitta på nåt nytt. Men min trovärdighet i den här frågan är noll, jag har sagt att jag ska sluta i tio år eller så, men jag gör ju aldrig det. Jag har alldeles för kul, sa han då till Hänt.

Därför saknades Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon

I torsdagens program av Nyhetsmorgon var det dock inte Jenny som fanns vid hans sida i studion. Istället var det Maria Forsblom, 34, som syntes i rutan vilket väckte många frågor hos tittarna.

MARIA FORSBLOM, STEFFO TÖRNQUIST
Steffo jobbade med Maria på torsdagen.

I ett meddelande till Hänt förklarar TV4 nu hur det ligger till och vad som egentligen var anledningen till Jennys mystiska frånvaro.

”Jenny Strömstedt var ledig idag men tillbaka som vanligt snart igen.”, skriver kanalen.

FOTO: TV4

Annons