LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför nekades Saga Scott en plats i Paradise hotel

25 dec, 2018 
AvSarah Mansouri
Saga Scott avslöjar att hon nekades vara med i Paradise Hotel först
Saga Scott var en av de mest färgstarka personligheterna i Paradise Hotel 2014. Men det var inte en självklarhet att hon fick lov att vara med i programmet från början – hon hade en prick i registret som fick produktionen att protestera.
Annons

Saga Scott, 29, klev in i Paradise hotel 2014 och var en av de starkaste personligheterna under den säsongen när bland annat också Smail Alihodzic, 28, och Paulina “Paow” Danielsson, 25, deltog. Saga har hyllats för sin medverkan och blivit en förebild för många unga kvinnor som tittat, men det var också ett stor drev mot henne efteråt med mycket negativitet.

– Det är mer normaliserat nu att man får lov för svenska folket att göra vad fan man vill utan att någon lägger näsan i blöt. Det blev ett sådant drev mot mig efter det jag gjorde. Men jag tror att det hjälpte desto fler att faktiskt må mycket bättre i vad dem vill göra i sitt liv. Om de vill ha sex, så ska de få ha det. Det är väl fan ingen annan som ska döma dig för vad du vill göra med din kropp, säger Saga i podcasten I sanningens namn med Gabriella Bark.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men det var inte helt självklart att Saga skulle få komma till lyxhotellet i Mexiko och bli den inspirationen för unga kvinnor.

Annons

”Fick inte vara en aggressiv skåning”

Saga kommer från Klippan som ligger i Skåne. Det var i samband med ett uppbrott från en kille som hon bestämde sig för att ge sig iväg från den lilla kommunen och testa nya marker. Hon berättar i podcasten att hon kom till Stockholm efter att ha kommit i kontakt med Bingo Rimér, 43. Saga började jobba med Bingo och på den vägen blev hon senare vän med Paow som hjälpte henne efter uppbrottet med killen.

– När det tog slut mellan mig och min kille stack jag upp till henne och bara tänkte så här, nu är det dags att leva, nu ska vi ha kul. Och hon introducerade mig till en castingansvarig på Mastiff som heter Nicole och där fick jag då kontakten på att komma till en casting. Och sedan därefter så blev jag nekad. Jag fick inte lov att vara med, för man fick ju inte lov att vara en aggressiv skåning, förklarar Saga i podden och fortsätter:

– Jag åkte fast för en misshandel gjorde jag, fem år fick jag i prick och då sitter det ju i att de baserar liksom mitt beteende fortfarande på vad jag gjorde för dem fem år sedan.

Annons

Produktionen förklarade för Saga att det inte skulle gå att ha med henne i programmet på grund av pricken i registret, men Saga vägrade ta ett nej och stod på sig.

– Nicole ringde upp mig och bara ”Alltså Saga sorry, det går inte du har typ gjort detta”. Och jag bara alltså förlåt, jag förstår om det hade varit ett halvår sedan jag blev dömd för detta, men det var fem år sedan. Den här pricken kommer ju typ försvinna iväg alltså närsomhelst. Så jag bara jag kan inte ta det, sorry, ge mig fem minuter och då sa hon ”Okej jag ska se vad jag kan göra” och jag bara: ”Nej du gör det bara”, säger tv-profilen och skrattar.

– Men det lönade sig för jag åkte till Mexiko.

FOTO: TT/Fredrik Persson

Annons