LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför leder Dante Zia inte Sommarlov – SVT:s svar: ”Bestämde vi oss”

13 jun, 2023 
Simon Lundh
Sommarlov
Det två senaste åren har Dante Zia lett Sommarlov i SVT.
Nu försvinner Dante från rutan.
Till Hänt skriver SVT att man sökte en ny profil.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bröderna Zia om hur det är att arbeta tillsammansBrand logo
Bröderna Zia om hur det är att arbeta tillsammans

Enda sedan 1978 har svenska barn och föräldrar för all del också blivit underhållna på SVT med någon form av sommarprogram. Sedan 2009 har programmet benämnts som Sommarlov. Varje sommar får vi följa med programledarna och alla deras kompisar som kommer och gästar på roliga äventyr.

Då startar Sommarlov på SVT

Programmet sänds mellan 9 till 10 varje morgon och i år sänds sommarlovsmorgon mellan den 12 juni och den 18 augusti, vilket betyder att programmet nyligen har startat.

Kvar från förra året som programledare är Malin Olsson, 41, Alexander Hermansson, 31, som varit med i många år. Samt Angelika Prick, 34, och Ida On, 27 som är kvar. Ny för i år är Adrian Alebo, 22, som gör sin debut i programmet.

Det betyder också att en av programledarna från förra årets uppställning inte dyker upp i programmet den här säsongen. Den som har fått flytta på sig är den välkända profilen Dante Zia, 30. Som de två senaste åren har varit en del av programledarna som varit med och presenterat programmet.

Annons

Därför försvinner Dante Zia från barnprogrammet

I ett mejl till Hänt berättar SVT varför Dante inte är med och leder den här säsongen av Sommarlov:

”Dante är en fantastisk programledare och vi är jätteglada för att han har varit programledare för Sommarlov. Det är inte uteslutet att han kan dyka upp igen.”, skriver Efva HenryssonSommarlov, och fortsätter förklara vad som låg bakom beslutet att inte Dante fick fortsätta.

”I år bestämde vi oss för att göra ovanligt stora förändringar för att förnya Sommarlov. Det är ny dekor. Ny vinjett, ny färgskala och ett nytt berättagrepp med tre olika fiktiva historier. I den förnyelseproccessen bestämde vi oss också för att söka efter en ny profil. För att förnya och anpassa oss till Sommarlovs historietema. Vi gick ut med en jobbannons, och det blev Adrian Alebo Andersson som fick jobbet. Adrian har erfarenhet av historiska berättelser och stor musikalitet, vilket vi behöver i år.”

Hänt har sökt Dante Zia.

FOTO: Mattias Ankrah/SVT

Annons