Därför lämnar Jon Henrik Fjällgren Sverige

Jon henrik Fjällgren karriär i USA
Det har varit tyst kring Jon Henrik Fjällgren sedan Melodifestivalen.
Men nu släpper han en ny låt, och avslöjar att han lämnar Sverige för USA.
Annons

Artisten Jon Henrik Fjällgren, 32, slog igenom för fem år sedan när han tog jojken in i svensk tv. Då vann han nämligen TV4:s underhållningsprogram Talang, och året därpå slutade han på en andraplats i Melodifestivalen med låten Jag är fri (Manne leam frijje).

Annons

Sedan dess har karriären rullat på och Jon Henrik har flera finalplatser i Melodifestivalen, senast i våras då han med Norrsken knep en fjärdeplats.

Jon Henrik Fjällgrens satsning i USA

Men nu avslöjar Jon Henrik Fjällgren att de svenska fansen inte kommer få se honom särskilt mycket – för han har beslutat att lämna Sverige. I Aftonbladet Morgon berättar artisten att han kommer att vistas i USA framöver för att satsa på en internationell karriär.

Annons

– Jag ska till USA och jobba lite och försöka få min musik lite mer internationell, säger han.

När resan bär av och hur länge framkommer inte, men det är tydligt att Jon Henrik är nöjd med att karriären nu rör på sig.

– Jo det gör ju det, äntligen, det har stått stilla sen Melodifestivalen faktiskt, säger han.

Kärlekslåten till sambon Maret

Som ett första steg i den nya satsningen har Jon Henrik Fjällgren släppt sin första låt på engelska; The way you make me feel som är en hyllning till flickvännen Maret Nystad.

Annons

– Musiken jag har på gång framöver känns väldigt speciell, som att jag nu för första gången står på egna ben på riktigt, där jag inte är med och syns i ett speciellt sammanhang kopplad till min musik, som till exempel Mello eller Talang. Jag vill verkligen att min musik ska kunna nå bredare utanför Sveriges gränser, därför känns det självklart att skriva mina texter på engelska, säger han i ett pressmeddelande.

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Claudio Bresciani/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…