LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sanningen om Pontus Bäck avhopp i Bachelor in paradise – det hände egentligen

21 sep, 2023 
Pontus Bäck i Bachelor in Paradise
Pontus Bäck lämnar Bachelor in Paradise efter samtal hemifrån.
Nu avslöjar han att det bara var en täckmantel för vad som egentligen hände.
– De visste det från början så jag fick ett slutdatum när jag skulle åka hem, säger Pontus till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Filippa Kronholm om Bachelor in Paradise: “En helt annan upplevelse“Brand logo
Filippa Kronholm om Bachelor in Paradise: “En helt annan upplevelse“

I Bachelor in Paradise får vi följa ett gäng deltagare som tidigare medverkat i antingen Bachelor eller Bachelorette. De har nu gett sig iväg till Mexiko för en ny chans att finna kärleken.

En av deltagarna som varit med i programmet från start är Pontus Bäck, 28. Men i torsdagens program tvingas han plötsligt avsluta sin medverkan för att bege sig till Sverige.

– Jag har fått ett samtal från mina päron hemma, det är inget allvarligt men jag måste lämna er fantastiska människor och Emmy som är lite mer fantastisk än er. Det är sjukt jobbigt och jag kommer sakna er allihopa, säger Pontus i programmet innan han lämnar.

Verkliga orsaken – därför lämnade Pontus Bäck Bachelor in Paradise egentligen

När Hänt når Pontus om hans avhopp visar det sig däremot att sanningen ser helt annorlunda ut. Anledningen till varför Pontus lämnade är nämligen inte densamma som tittarna fick ta del av.

Annons

– Jag vet inte om jag kan säga varför jag åkte hem egentligen. Den riktiga anledningen..., säger Pontus och fortsätter:

– Det var omständigheter som gjorde att jag fick lämna.

Så det här med familjemedlemmen var bara en täckmantel?

– Det kan man säga. Jag hade en betald resa som jag var tvungen att åka på, så jag kunde inte stanna. Jag hade inte råd, en jobbresa som krockade med allting.

Så produktionen visste det?

– De visste det från början så jag fick ett slutdatum när jag skulle åka hem. Jag hade gärna stannat kvar på så sätt men den resan med jobbet var alldeles för mycket pengar för att jag skulle släng det i sjön. Hade jag varit miljonär hade jag stannat kvar i Mexiko.

Även Emmy visste att Pontus skulle lämna programmet tidigare än de andra berättar Pontus.

När Hänt når TV4 berättar Sofia Fritze, pressansvarig för programmet hur diskussionen mellan produktionen och Pontus gick gällande hans avhopp.

Annons

”Vi ville gärna att Pontus skulle medverka i programmet, det ville Pontus också men flaggade för sin jobbresa. Därför kom vi överens om att hålla det öppet. När det stod klart att Pontus fortfarande ville åka på sin jobbresa fick han meddela det till de andra på plats, hur Pontus exakt uttryckte det kan jag inte svara på.”

Pontus Bäck om relationen till Emmy Rönnings innan Bachelor in Paradise

I programmet har vi fått följa Pontus och deltagaren Emmy Rönnings, 29, resa. Duon berättade i första avsnittet att de är vänner hemma i Sverige men har under tiden i paradiset velat utforska om vänskapen ska kunna leda till mer.

– Det hade kanske varit bättre att säga bekanta. Jag hade träffat Emmy en eller två gånger i Göteborg och sen hade vi pratat på Instagram, säger Pontus om hur relationen såg ut innan de begav sig till Mexiko.

Om de fortsatt sin relation efter inspelningarna återstår att se.

FOTO: TV4

Annons