ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Jesper Börjesson berättar – därför lämnade han Nyhetsmorgon egentligen

13 okt, 2022 
André Färnsveden
Jesper Börjesson.
Jesper Börjesson var programledare i Nyhetsmorgon i många år.
Men 2020 bestämde han sig för att lämna TV4 – och byta karriär helt.
Nu avslöjar Jesper varför han valde att lämna tv-branschen.
Annons
Anders Pihlblad om förändringarna i Nyhetsmorgon: ”Det kommer bli..”Brand logo
Anders Pihlblad om förändringarna i Nyhetsmorgon: ”Det kommer bli..”

Nyhetsmorgon har sänts i många år på TV4. Faktum är att programmet nyligen firade hela 30 år, sedan första avsnittet sändes.

En journalist som jobbade med programmet i 14 år, är Jesper Börjesson, 51. Han kom till kanalen tidigt i sin karriär, då med lokala redaktionen TV4 Jönköping. Därefter efter fick han jobbets som nyhetsankare i TV4 nyheterna innan han bestämde sig för att börja på Nyhetsmorgon 2006.

Men januari 2020 bestämde han sig, inte bara för att lämna Nyhetsmorgon, utan att lämna hela tv-branschen.

Jesper Börjessons nya jobb

Efter att han lämnade TV4 fick Jesper jobb på ett teknikkonsultföretag, och även om hans arbetsuppgifter där inte skiljer sig så mycket från det han tidigare gjort i tv, finns det mycket som är nytt för Jesper, vilket han berättar om i en intervju med Aftonbladet.

Annons

– Det är väldigt roligt och jag arbetar bland annat med det som valrörelsen handlade om, som energipriser, kärnkraft, solkraft och vindkraft. Jag berättar helt enkelt om det vi gör. Jag har också startat en intervjukanal på Youtube och en podcast där jag träffar olika nyckelpersoner i den här branschen. Det är lite nytt, men ändå sådant som jag höll på med tidigare, men i en annan kontext.

Därför lämnade Jesper Börjesson Nyhetsmorgon

Jesper hade jobbat som journalist på TV4 i över 25 år när han bestämde sig för att byta jobb. Det hela hände under en period då Jesper kände sig redo för en ny utmaning, så när erbjudandet om ett nytt jobb kom, så tog han det.

– Jag hade varit på TV4 i drygt 25 år och hade i princip gjort det mesta som man kunde göra. Jag började fundera på om man kunde hitta på något annat och vad det i så fall skulle kunna vara. Då fick jag sedan den här frågan och det lät jättespännande men också läskigt. Man är i sin bubbla och så tror man att man bara kan det som man gör i just den bubblan, berättar han för Aftonbladet.

Jesper trodde att han skulle bli bortglömd efter att han lämnade Nyhetsmorgon, men så har inte fallet varit, snarare det motsatta. Han berättar att han ofta får meddelanden från personer som vill se honom i tv-rutan igen.

– Jag trodde nog att jag skulle falla i glömska, men det är fortfarande flera personer i veckan som skriver att de saknar mig och tycker jag ska komma tillbaka. Jag blir ständigt påmind om det och det gör mig så glad.

FOTO: Olle Sporrong/Expressen/TT, TV4

Annons